Kotlety kapu艣ciane z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • 0,5 kg kapusty
  • 3 艂odygi selera naciowego
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 1 cebula
  • 3 艂y偶ki majonezu
  • 2 z膮bki czosnku
  • przecier pomidorowy
  • bu艂ka tarta
  • s贸l i pieprz do smaku
  • przyprawa do kapusty (opcjonalnie)
  • olej do sma偶enia

Jak przyrz膮dzi膰:

  • Kasz臋 mann膮 zalewamy 1/2 szklanki wody.
  • Seler i kapust臋 艣cieramy na tarce o du偶ych oczkach.
  • Cebul臋 i czosnek obieramy i drobno kroimy.
  • Do miski dodajemy cebulk臋, kasze mann膮, majonez, przecier pomidorowy, przypraw臋 do kapusty, s贸l i pieprz – wszystko razem mieszamy.
  • Je偶eli ciasto jest za rzadkie dodajemy par臋 艂y偶ek m膮ki.
  • Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bu艂ce tartej.
  • Na rozgrzanej patelni z olejem sma偶ymy kotlety z obydwu stron na z艂oty kolor.

 

Zobacz wi臋cej przepis贸w

Kuchnia ba艂ka艅ska 鈥 czyli pyszne, domowe jedzenie z selerem naciowym w roli g艂贸wnej

Wyrazisty smak, bogactwo aromat贸w, r贸偶norodno艣膰 鈥 to tylko trzy najwa偶niejsze cechy kuchni ba艂ka艅skiej. Mieszka艅cy tego regionu uwielbiaj膮 wsp贸lne gotowanie, mocne przyprawy i dobrej jako艣ci lokalne produkty. Takie jak nasze warzywo do zada艅 specjalnych 鈥...

Wegetarianizm i seler naciowy w kuchniach 艣wiata

Piero偶ki samosa, zupa miso, tofu, pakora, falafel i hummus 鈥 to tylko niekt贸re z przepysznych bezmi臋snych potraw z r贸偶nych zak膮tk贸w 艣wiata, kultur oraz tradycji kulinarnych. Dzisiaj w ramach naszego nowego cyklu wegetaria艅skiego zapraszamy was w niezwyk艂膮...

Kuchnia zero waste i seler naciowy

Filozofia zero waste zyskuje coraz wi臋ksz膮 popularno艣膰 鈥 chcemy 偶y膰 lepiej, ekologiczniej, bardziej 艣wiadomie. Zadba膰 o planet臋 oraz siebie nawzajem. Zastanawiacie si臋, jak to zrobi膰 i od czego zacz膮膰? Spieszymy z pomoc膮! Dzisiaj podzielimy si臋 z wami...

Pozostaj膮c na stronie, zgadasz si臋 na u偶ywanie plik贸w cookies Wi臋cej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close