Kotlety kapuściane z selerem naciowym

Porcje:
2
Czas przygotowania:
30 minut
Czego potrzebujesz?
- 0,5 kg kapusty
- 3 łodygi selera naciowego
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1 cebula
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- przecier pomidorowy
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- przyprawa do kapusty (opcjonalnie)
- olej do smażenia
Jak przyrządzić:
- Kaszę manną zalewamy 1/2 szklanki wody.
- Seler i kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
- Do miski dodajemy cebulkę, kasze manną, majonez, przecier pomidorowy, przyprawę do kapusty, sól i pieprz – wszystko razem mieszamy.
- Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy parę łyżek mąki.
- Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
- Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.
Zobacz więcej przepisów