Kotlety kapuściane z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • 0,5 kg kapusty
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • przecier pomidorowy
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do kapusty (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Jak przyrządzić:

  • Kaszę manną zalewamy 1/2 szklanki wody.
  • Seler i kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
  • Do miski dodajemy cebulkę, kasze manną, majonez, przecier pomidorowy, przyprawę do kapusty, sól i pieprz – wszystko razem mieszamy.
  • Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy parę łyżek mąki.
  • Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
  • Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.

 

Zobacz więcej przepisów

Jak zostać wege? Porady i przepisy z selerem naciowym na dobry początek

Chcecie zrezygnować z mięsa, ale nie wiecie, jak się do tego zabrać? Na co zwrócić uwagę? Jak komponować posiłki? Wbrew pozorom to wcale nie jest trudne zadanie. Spróbujcie naszych prostych, pysznych dań z selerem naciowym i zakochajcie się w kuchni roślinnej. Gotowi?...

Podróżne menu – jak jeść zdrowo w trasie

Bilety kupione, walizka spakowana, lista miejsc, które warto zwiedzić - gotowa. Zanim wyruszysz w podróż nie zapomnij o małym co nieco na ząb. Czym kierować się przyrządzając zdrowy i lekkostrawny prowiant? Wiemy doskonale, że w przedwyjazdowej gorączce...

25 pomysłów na seler naciowy / przepisy

25 pomysłów na seler naciowy   Często pytacie, co zrobić z selera naciowego? Do jakich potraw będzie pasował? Jak go przyrządzać? Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu nasze najlepsze przepisy i pokazać wam, że seler naciowy jest bardzo...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close