Kotlety kapuściane z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • 0,5 kg kapusty
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • przecier pomidorowy
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do kapusty (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Jak przyrządzić:

  • Kaszę manną zalewamy 1/2 szklanki wody.
  • Seler i kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
  • Do miski dodajemy cebulkę, kasze manną, majonez, przecier pomidorowy, przyprawę do kapusty, sól i pieprz – wszystko razem mieszamy.
  • Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy parę łyżek mąki.
  • Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
  • Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.

 

Zobacz więcej przepisów

Największa baza przepisów z selerem naciowym / blog Selerlove

Dlaczego seler naciowy? Seler naciowy, choć nie jest do końca znany, ma wiele zalet. W Polsce ilość fanów selera naciowego stale się zwiększa, między innymi poprzez jego całoroczną dostępność oraz specjalizację producentów krajowych. Mało kto zdaje sobie...

Najlepsza domowa pizza z selerem naciowym

Jaką pizzę lubicie najbardziej? Włoską, na cieniutkim i chrupkim spodzie? Puszystą amerykańską? Z sosami czy oliwą? Możliwości jest wiele, każda równie smaczna i kusząca. Dzisiaj zdradzimy wam nasze pomysły na wspaniałą domową pizzę – z selerem naciowym i...

Detoks na wiosnę – koktajl z selerem naciowym i nie tylko

Męczą cię objawy przesilenia wiosennego? Jeżeli po zimie czujesz zmęczenie, masz problemy z koncentracją, chcesz rozświetlić cerę i po prostu poczuć się lepiej, spróbuj koktajlowego detoksu. W ten sposób dostarczysz organizmowi cennych witamin i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close