


Harira z selerem naciowym
Porcje: 6 Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 1,5 godziny Harira z selerem naciowym Harira to niesamowicie aromatyczna marokańska potrawa. Jest ona na tyle wyjątkowa, że można ją zjeść zarówno w tanich barach, ulicznych straganach, jak i...
Zupa Pho Bo z selerem naciowym
Porcje: 4 Czas gotowania: 3 h Zupa Pho Bo z selerem naciowym SKŁADNIKI: 600 g wołowiny z kością 3 łyżeczki soli pół główki czosnku (nieobranej) 2 cebule 50 g korzenia imbiru 60 ml sosu rybnego 1 łyżeczka cukru 500 g makaronu ryżowego 5 małych podłużnych...
Włoska zupa z selerem naciowym i pulpecikami
Włoska zupa z selerem naciowym i pulpecikami Porcje: 4 Czas przygotowania: 35 minut SKŁADNIKI: Pulpeciki 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1/2 szkl. Bułki tartej łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1...
Fasolada – grecka zupa z fasoli i selera naciowego
Fasolada – grecka zupa z fasoli i selera naciowego Porcje: 4 Czas przygotowania: 30 minut SKŁADNIKI: Oliwa z oliwek 1 duża cebula 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka oregano 1 listek laurowy 4...
Chłodnik z selera naciowego
Chłodnik z selera naciowego Porcje: 1 Czas przygotowania: 10 minut SKŁADNIKI: 2 łodygi selera naciowego 1 mały kefir 4 łyżki jogurtu greckiego Garść kopru Garść szczypiorku 1/2 ogórka Ząbek czosnku Kiełki brokuła lub rzodkiewki Sól i Pieprz PRZYGOTOWANIE...