Roladki selerowe

Porcje:

4

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • tuńczyk w zalewie
  • 1 opakowanie tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 opakowania serka topionego śmietankowego
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • mleko (opcjonalnie)

Jak przyrządzić:

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy starty seler naciowy i wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, serki topione i utrzymujemy na patelni do stopienia serków.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, polecamy dodać odrobinę mleka.
  • Przestudzamy. Smarujemy tortillę z jednej strony, zawijamy w rulon i kroimy w równe słupki.

Zobacz więcej przepisów

Grillowanie po wegeteriańsku: seler naciowy i inne warzywa na grilla

KOLOROWY GRILL Podstawą wegetariańskiego grilla są oczywiście warzywa. Dzięki nim nasze menu będzie nie tylko kolorowe, ale przede wszystkim znacznie zdrowsze oraz lżejsze. Zamiast kiełbasek i karkówki warto wrzucić na ruszt bakłażana pokrojonego na grube...

Poznaj najnowsze trendy w dietetyce – przepisy z selerem naciowym i innymi warzywami

W ostatnich latach nasze podejście do jedzenia bardzo się zmieniło. Zwracamy uwagę nie tylko na smak, ale też jakość, zdrowie, aspekty etyczne i środowiskowe. Interesują nas składy produktów oraz sposób ich wytwarzania. Za zmianami w myśleniu idą też...

Dieta dla sportowców. Przepisy z selerem naciowym dla aktywnych

Prawidłowe odżywianie jest dla sportowców niemal tak samo ważne, jak wysiłek fizyczny. Każdą dietę opracowuje się indywidualnie, w zależności od dyscypliny, natężenia treningów i oczekiwanych rezultatów. Zobaczcie nasze propozycje pysznych dań dla...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close