Roladki selerowe

Porcje:

4

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • tuńczyk w zalewie
  • 1 opakowanie tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 opakowania serka topionego śmietankowego
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • mleko (opcjonalnie)

Jak przyrządzić:

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy starty seler naciowy i wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, serki topione i utrzymujemy na patelni do stopienia serków.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, polecamy dodać odrobinę mleka.
  • Przestudzamy. Smarujemy tortillę z jednej strony, zawijamy w rulon i kroimy w równe słupki.

Zobacz więcej przepisów

Piramida żywieniowa i talerz zdrowia – czyli zasady komponowania posiłków z selerem naciowym

Zastanawiacie się, jak skomponować dobrze zbilansowany, a przy tym smaczny posiłek? Z których grup produktów powinien się składać? Co warto do niego dodać? Dobrze trafiliście. Dzisiaj przygotowaliśmy dla was praktyczne kompendium wiedzy na temat zasad zdrowego...

Gotowanie w stylu zero waste – pyszne przepisy z selerem naciowym

Obierki, korzenie warzyw, czerstwy chleb, ziemniaki z wczorajszego obiadu. Dla niektórych to resztki, dla nas – pełnowartościowe produkty, z których można przygotować fantastyczne, zaskakujące i bardzo zdrowe potrawy. Nie wierzycie? Sprawdźcie nasze nasze przepisy z...

Wegetarianizm i seler naciowy w kuchniach świata

Pierożki samosa, zupa miso, tofu, pakora, falafel i hummus – to tylko niektóre z przepysznych bezmięsnych potraw z różnych zakątków świata, kultur oraz tradycji kulinarnych. Dzisiaj w ramach naszego nowego cyklu wegetariańskiego zapraszamy was w niezwykłą...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close