Roladki selerowe

Porcje:

4

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • tuńczyk w zalewie
  • 1 opakowanie tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 opakowania serka topionego śmietankowego
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • mleko (opcjonalnie)

Jak przyrządzić:

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy starty seler naciowy i wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, serki topione i utrzymujemy na patelni do stopienia serków.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, polecamy dodać odrobinę mleka.
  • Przestudzamy. Smarujemy tortillę z jednej strony, zawijamy w rulon i kroimy w równe słupki.

Zobacz więcej przepisów

Naturalny afrodyzjak seler naciowy / blog Selerlove

Madame de Pompadour, faworyta króla Ludwika XV, jedna z najpiękniejszych i najbardziej pożądanych kobiet swojej epoki, jako afrodyzjak wysoko ceniła seler. Casanova co rano zjadał pięćdziesiąt ostryg, polanych jedynie sokiem z cytryny. Napoleon z kolei...

Jak przyrządzić seler naciowy – przechowywanie, właściwości i przepisy

Seler naciowy cieszy się coraz większą popularnością. Bardzo słusznie! To najlepszy wspomagasz diety, bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych. Zastanawiasz się jak przyrządzić seler naciowy? Do czego nadają się liście, a do czego łodygi selera...

Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close