Roladki selerowe

Porcje:

4

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • tuńczyk w zalewie
  • 1 opakowanie tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 opakowania serka topionego śmietankowego
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • mleko (opcjonalnie)

Jak przyrządzić:

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy starty seler naciowy i wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, serki topione i utrzymujemy na patelni do stopienia serków.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, polecamy dodać odrobinę mleka.
  • Przestudzamy. Smarujemy tortillę z jednej strony, zawijamy w rulon i kroimy w równe słupki.

Zobacz więcej przepisów

Kuchnie świata: potrawy jednogarnkowe z selerem naciowym. Pomysł na rozgrzewający obiad

Gęsty gulasz, pożywny ragoût, aromatyczny khoresh –  potrawy jednogarnkowe świetnie sprawdzą się na zdrowy, a przy tym bardzo sycący obiad. Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, z mięsem, warzywami, roślinami strączkowymi, w wersji łagodnej lub...

Najzdrowsze przyprawy świata – kulinarne podróże z selerem naciowym

Nie tylko nadają potrawom smak i aromat, ale też zwiększają ich wartości odżywcze, wspierają układ trawienny, poprawiają apetyt, detoksykują, a dzięki przeciwutleniaczom spowalniają procesy starzenia się organizmu. Ich właściwości lecznicze doceniali już starożytni....

Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close