Roladki selerowe

Porcje:

4

Czas przygotowania:

30 minut

Czego potrzebujesz?

  • tuńczyk w zalewie
  • 1 opakowanie tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 opakowania serka topionego śmietankowego
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • mleko (opcjonalnie)

Jak przyrządzić:

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy starty seler naciowy i wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, serki topione i utrzymujemy na patelni do stopienia serków.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, polecamy dodać odrobinę mleka.
  • Przestudzamy. Smarujemy tortillę z jednej strony, zawijamy w rulon i kroimy w równe słupki.

Zobacz więcej przepisów

z cyklu wege: Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Kuchnie świata: potrawy jednogarnkowe z selerem naciowym. Pomysł na rozgrzewający obiad

Gęsty gulasz, pożywny ragoût, aromatyczny khoresh –  potrawy jednogarnkowe świetnie sprawdzą się na zdrowy, a przy tym bardzo sycący obiad. Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, z mięsem, warzywami, roślinami strączkowymi, w wersji łagodnej lub...

Kolory na talerzu. Jakie cenne składniki znajdziemy w zielonym selerze naciowym i innych warzywach?

Zielony seler naciowy, czerwona papryka, pomarańczowa dynia, fioletowy bakłażan – kolory warzyw mają olbrzymie znaczenie. Każdy z nich oznacza bogactwo innych składników odżywczych, przeciwutleniaczy, witamin oraz mikro - i makroelementów. Im więcej...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close