Sałatka z selerem naciowym i buraczkami

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 buraczki (nieduże)
  • łosoś wędzony na zimno
  • jajko gotowane
  • kiwi
  • pieprz i sól do smaku
  • sok z cytryny
  • oliwa

Jak przyrządzić:

  • Buraczki myjemy, gotujemy i studzimy.
  • Następnie obieramy i kroimy je na dowolny kształt.
  • Seler naciowy myjemy, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę.
  • Jajko obieramy, kroimy w kostkę, łososia kroimy w paseczki, a kiwi obieramy i również kroimy w kostkę.
  • Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz według smaku i układamy na buraczkach. Na koniec skrapiamy wszystko oliwą.

Zobacz więcej przepisów

Detoks na wiosnę – koktajl z selerem naciowym i nie tylko

Męczą cię objawy przesilenia wiosennego? Jeżeli po zimie czujesz zmęczenie, masz problemy z koncentracją, chcesz rozświetlić cerę i po prostu poczuć się lepiej, spróbuj koktajlowego detoksu. W ten sposób dostarczysz organizmowi cennych witamin i z...

Zakochani w selerze naciowym – najlepsze przepisy na Walentynki

W tym roku zapewne spędzacie Walentynki w domu – we dwoje, kameralnie, nastrojowo. To wspaniała okazja, żeby wypróbować nowe przepisy, poeksperymentować, przyrządzić dla siebie i bliskiej osoby coś wyjątkowego i niecodziennego. Najlepiej – z selerem...

Największa baza przepisów z selerem naciowym / blog Selerlove

Dlaczego seler naciowy? Seler naciowy, choć nie jest do końca znany, ma wiele zalet. W Polsce ilość fanów selera naciowego stale się zwiększa, między innymi poprzez jego całoroczną dostępność oraz specjalizację producentów krajowych. Mało kto zdaje sobie sprawę, ile...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close