Sałatka z selerem naciowym i buraczkami

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 buraczki (nieduże)
  • łosoś wędzony na zimno
  • jajko gotowane
  • kiwi
  • pieprz i sól do smaku
  • sok z cytryny
  • oliwa

Jak przyrządzić:

  • Buraczki myjemy, gotujemy i studzimy.
  • Następnie obieramy i kroimy je na dowolny kształt.
  • Seler naciowy myjemy, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę.
  • Jajko obieramy, kroimy w kostkę, łososia kroimy w paseczki, a kiwi obieramy i również kroimy w kostkę.
  • Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz według smaku i układamy na buraczkach. Na koniec skrapiamy wszystko oliwą.

Zobacz więcej przepisów

Podróżne menu – jak jeść zdrowo w trasie

Bilety kupione, walizka spakowana, lista miejsc, które warto zwiedzić - gotowa. Zanim wyruszysz w podróż nie zapomnij o małym co nieco na ząb. Czym kierować się przyrządzając zdrowy i lekkostrawny prowiant? Wiemy doskonale, że w przedwyjazdowej gorączce...

Dieta dla serca – pyszne i zdrowe przepisy z selerem naciowym

Czy wiecie, że w ciągu dnia serce kurczy się prawie sto tysięcy razy i pompuje siedem tysięcy litrów krwi? To najbardziej zapracowany mięsień w całym ciele. Dosłownie napędza organizm, dostarcza paliwa, działa bez przerw i odpoczynku. Możemy mu w tym pomóc...

z cyklu wege: Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close