Co roku w podbydgoskim Myślęcinku odbywa się Jarmark kujawsko-pomorski – impreza łącząca lokalne smaki, rękodzieło i regionalne akcenty. 12.09.2021 r. odbyła się kolejna edycja, na której pojawia się również nasza selerowa strefa. Nie zabrakło również ludowych tańców, śpiewów i pokazów konnych!

Mieliśmy kolejną okazję, żeby się spotkać i porozmawiać, posmakować selera naciowego. Cieszymy się, że tak chętnie sięgacie po nasze przepisy i wykorzystujecie seler naciowy w swojej kuchni!

Poniżej znajdziecie składniki na pyszne dipy od foodomi.pl które mieliście okazję wypróbować. Słupki selera naciowego i dip to obok koktajlu najprostsza zdrowa przekąska z selera naciowego jaką możecie sobie przygotować!

  • Dip czosnkowy: jogurt, czosnek, ogórek (starty na tarce), koperek, sól
  • Dip śliwkowy: śliwki + rodzynki, goździki, cynamon, anyż, miód, cebula, liść kolendry, pieprz czerwony (wszystko długo gotujemy i blendujemy)
  • Pasta z ciecierzycy (hummus): ciecierzyca (ugotowana lub ze słoika), czosnek, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz + dla orientalnego smaku polecamy dodać pastę sezamową tahini

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close