Co roku w podbydgoskim Myślęcinku odbywa się Jarmark kujawsko-pomorski – impreza łącząca lokalne smaki, rękodzieło i regionalne akcenty. 12.09.2021 r. odbyła się kolejna edycja, na której pojawia się również nasza selerowa strefa. Nie zabrakło również ludowych tańców, śpiewów i pokazów konnych!
Mieliśmy kolejną okazję, żeby się spotkać i porozmawiać, posmakować selera naciowego. Cieszymy się, że tak chętnie sięgacie po nasze przepisy i wykorzystujecie seler naciowy w swojej kuchni!
Poniżej znajdziecie składniki na pyszne dipy od foodomi.pl które mieliście okazję wypróbować. Słupki selera naciowego i dip to obok koktajlu najprostsza zdrowa przekąska z selera naciowego jaką możecie sobie przygotować!
- Dip czosnkowy: jogurt, czosnek, ogórek (starty na tarce), koperek, sól
- Dip śliwkowy: śliwki + rodzynki, goździki, cynamon, anyż, miód, cebula, liść kolendry, pieprz czerwony (wszystko długo gotujemy i blendujemy)
- Pasta z ciecierzycy (hummus): ciecierzyca (ugotowana lub ze słoika), czosnek, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz + dla orientalnego smaku polecamy dodać pastę sezamową tahini