Śledzie w śmietanie z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 500 ml kwaśnej śmietany
  • 8 filetów śledziowych matias
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 jabłka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

  • Jabłka pokrój w cienkie plasterki, seler naciowy zetrzyj na tarce, cebulę w piórka.
  • Jabłka, seler i cebulę skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj.
  • Do jabłek z cebulą dodaj śmietanę, dopraw cukrem, solą i pieprzem.
  • Śledzie pokrój w kwadraty, wymieszaj wszystko razem

 

Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą!

Zobacz więcej przepisów

Seler naciowy na dobry sen i stres – odpowiednia dieta

Kiedy doskwiera ci bezsenność, znużenie i stres, przyjrzyj się swojemu jadłospisowi. Winna może być nieodpowiednia dieta. Wszystko dlatego, że pozbawiony witamin oraz minerałów organizm jest bardziej podatny na zmęczenie i nerwy. Dzisiaj podpowiemy wam,...

Zakochani w selerze naciowym – najlepsze przepisy na Walentynki

W tym roku zapewne spędzacie Walentynki w domu – we dwoje, kameralnie, nastrojowo. To wspaniała okazja, żeby wypróbować nowe przepisy, poeksperymentować, przyrządzić dla siebie i bliskiej osoby coś wyjątkowego i niecodziennego. Najlepiej – z selerem...

Kulinarne podróże – seler naciowy w kuchniach świata

Relaks w ciepłych krajach, zwiedzanie zabytków, podróż przez wydmy pustyni, zdobywanie szczytów gór albo szalona wycieczka dookoła świata – każdy z nas ma własny patent na udany odpoczynek. Jednak bez względu na to, czy właśnie sączysz drinka pod palemką,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close