Śledzie w śmietanie z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 500 ml kwaśnej śmietany
  • 8 filetów śledziowych matias
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 jabłka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

  • Jabłka pokrój w cienkie plasterki, seler naciowy zetrzyj na tarce, cebulę w piórka.
  • Jabłka, seler i cebulę skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj.
  • Do jabłek z cebulą dodaj śmietanę, dopraw cukrem, solą i pieprzem.
  • Śledzie pokrój w kwadraty, wymieszaj wszystko razem

 

Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą!

Zobacz więcej przepisów

Kuchnie świata: potrawy jednogarnkowe z selerem naciowym. Pomysł na rozgrzewający obiad

Gęsty gulasz, pożywny ragoût, aromatyczny khoresh –  potrawy jednogarnkowe świetnie sprawdzą się na zdrowy, a przy tym bardzo sycący obiad. Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, z mięsem, warzywami, roślinami strączkowymi, w wersji łagodnej lub...

Karnawałowe zdrowe potrawy z selerem naciowym / blog Selerlove

Zaczyna się nowy rok – wraz z nim karnawał, bale maskowe, imprezy i dyskoteki. Szampańskiej zabawie najczęściej towarzyszą wysokokaloryczne, tuczące przekąski. Czy tak musi być? Odpowiadamy: nie! Dzisiaj podzielimy się z wami pomysłami na to, jak...

z cyklu wege: Wegetarianizm i seler naciowy w kuchniach świata

Pierożki samosa, zupa miso, tofu, pakora, falafel i hummus – to tylko niektóre z przepysznych bezmięsnych potraw z różnych zakątków świata, kultur oraz tradycji kulinarnych. Dzisiaj w ramach naszego nowego cyklu wegetariańskiego zapraszamy was w niezwykłą...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close