Śledzie w śmietanie z selerem naciowym

Porcje:
2
Czas przygotowania:
25 minut
Czego potrzebujesz?
- 500 ml kwaśnej śmietany
- 8 filetów śledziowych matias
- 2 łodygi selera naciowego
- 3 jabłka
- 2 cebule
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka chrzanu
- sok z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić:
- Jabłka pokrój w cienkie plasterki, seler naciowy zetrzyj na tarce, cebulę w piórka.
- Jabłka, seler i cebulę skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj.
- Do jabłek z cebulą dodaj śmietanę, dopraw cukrem, solą i pieprzem.
- Śledzie pokrój w kwadraty, wymieszaj wszystko razem
Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą!
Zobacz więcej przepisów