Śledzie w śmietanie z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 500 ml kwaśnej śmietany
  • 8 filetów śledziowych matias
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 jabłka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

  • Jabłka pokrój w cienkie plasterki, seler naciowy zetrzyj na tarce, cebulę w piórka.
  • Jabłka, seler i cebulę skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj.
  • Do jabłek z cebulą dodaj śmietanę, dopraw cukrem, solą i pieprzem.
  • Śledzie pokrój w kwadraty, wymieszaj wszystko razem

 

Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą!

Zobacz więcej przepisów

Jak przetrwać święta w zdrowiu? Wskazówki, porady i przepisy z selerem naciowym

Najpierw smażony karp, śledź w śmietanie, sałatka z majonezem, makowce i serniki, potem – zgaga, niestrawność, przejedzenie, złe samopoczucie. Znacie ten stan? Chcecie go uniknąć? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was kilka praktycznych wskazówek, porad i przepisów...

Dania z selerem naciowym dookoła świata

Macie ochotę na klasyczną kuchnię europejską? Nowatorskie przepisy prosto z Ameryki? Smaki orientu, a może egzotyczne afrykańskie potrawy? Dobrze się składa – dzisiaj bowiem chcielibyśmy was zaprosić na wyjątkową, kulinarną podróż dookoła świata z selerem naciowym w...

25 pomysłów na seler naciowy / przepisy

25 pomysłów na seler naciowy   Często pytacie, co zrobić z selera naciowego? Do jakich potraw będzie pasował? Jak go przyrządzać? Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu nasze najlepsze przepisy i pokazać wam, że seler naciowy jest bardzo...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close