Śledzie w śmietanie z selerem naciowym

Porcje:

2

Czas przygotowania:

25 minut

Czego potrzebujesz?

  • 500 ml kwaśnej śmietany
  • 8 filetów śledziowych matias
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 jabłka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

  • Jabłka pokrój w cienkie plasterki, seler naciowy zetrzyj na tarce, cebulę w piórka.
  • Jabłka, seler i cebulę skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj.
  • Do jabłek z cebulą dodaj śmietanę, dopraw cukrem, solą i pieprzem.
  • Śledzie pokrój w kwadraty, wymieszaj wszystko razem

 

Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą!

Zobacz więcej przepisów

25 pomysłów na seler naciowy / przepisy

25 pomysłów na seler naciowy   Często pytacie, co zrobić z selera naciowego? Do jakich potraw będzie pasował? Jak go przyrządzać? Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu nasze najlepsze przepisy i pokazać wam, że seler naciowy jest bardzo...

Chłodnik z selerem naciowym oraz zupy warzywne na lato

Zaczęły się upały, a wraz z nimi sezon na chłodniki oraz lekkie zupy. To idealny sposób na pożywny, pełen witamin, a przy tym orzeźwiający obiad. Łatwe w przygotowaniu, podawane na wytrawnie, ostro lub słodko, warzywne zupy świetnie sprawdzą się wtedy,...

Seler naciowy na dobry sen i stres – odpowiednia dieta

Kiedy doskwiera ci bezsenność, znużenie i stres, przyjrzyj się swojemu jadłospisowi. Winna może być nieodpowiednia dieta. Wszystko dlatego, że pozbawiony witamin oraz minerałów organizm jest bardziej podatny na zmęczenie i nerwy. Dzisiaj podpowiemy wam,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close