05 września br. w Strzelcach Dolnych odbyło się już XXI Święto Śliwki wraz  Jarmarkiem Produktów Tradycyjnych. Wspaniała słoneczna wrześniowa pogoda sprawiła, że wydarzenie odwiedziły tysiące osób z okolicznych wsi i miast. Również nasza selerowa strefa cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Za każdym razem zaskakuje nas Wasze pozytywne nastawienie i wiedza na temat zdrowego żywienia. Mogłoby się zdawać, że seler naciowy i śliwka nijak do siebie pasują – jednak propozycja śliwkowego chutney a 'la barbecue – niezwykle przypadła Wam do gustu.  Seler naciowy pokrojony w słupki z dipami czy hummusem to właśnie najprostszy krok na włączenie selera naciowego do swojej diety.

Poniżej znajdziecie składniki na pyszne dipy od foodomi.pl które mieliście okazję wypróbować.

  • Dip czosnkowy: jogurt, czosnek, ogórek (starty na tarce), koperek, sól
  • Dip śliwkowy: śliwki + rodzynki, goździki, cynamon, anyż, miód, cebula, liść kolendry, pieprz czerwony (wszystko długo gotujemy i blendujemy)
  • Pasta z ciecierzycy (hummus): ciecierzyca (ugotowana lub ze słoika), czosnek, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz + dla orientalnego smaku polecamy dodać pastę sezamową tahini

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close