Warzywa w ajvarze z selerem i kaszą

Porcje:
1
Czas przygotowania:
30
Czas gotowania:
15
Będziesz potrzebował:
- Oliwa z oliwek 4g
- Cukinia 112g
- Papryka czerwona 75g
- Seler naciowy 90
- Ajvar 175
- Kasza orkiszowa 50
Jak przyrządzić:
- Kasze ugotuj wg przepisu na opakowaniu
- Warzywa wyszoruj, nie obieraj, pokrój w większą kostkę.
- Rozgrzej oliwę, uduś pod pokrywką warzywa – ok. 15 min.
- Przed końcem dodaj ajvar, wymieszaj.
- Po chwili wyłącz, dodaj pokrojony w kostkę ser.
Przepis powstał dzięki uprzejmości Pani Izabeli Gościańskiej – dietetyk z Gostynia. Po więcej przepisów oraz porad żywieniowych zapraszamy Was na stronę oraz Facebooka autorki http://www.pelnytalerz-dietetyk.pl.
Dodatkowo pragniemy podziękować Pani @poturala fotografia za wykonanie i udostępnienie zdjęcia.
Zobacz więcej przepisów