Warzywa w ajvarze z selerem i kaszą

Porcje:

1

Czas przygotowania:

30

Czas gotowania:

15

Będziesz potrzebował:

  • Oliwa z oliwek 4g
  • Cukinia 112g
  • Papryka czerwona 75g
  • Seler naciowy 90
  • Ajvar 175
  • Kasza orkiszowa 50

Jak przyrządzić:

  1. Kasze ugotuj wg przepisu na opakowaniu
  2. Warzywa wyszoruj, nie obieraj, pokrój w większą kostkę.
  3. Rozgrzej oliwę, uduś pod pokrywką warzywa – ok. 15 min.
  4. Przed końcem dodaj ajvar, wymieszaj.
  5. Po chwili wyłącz, dodaj pokrojony w kostkę ser.

Przepis powstał dzięki uprzejmości Pani Izabeli Gościańskiej – dietetyk z Gostynia. Po więcej przepisów oraz porad żywieniowych zapraszamy Was na stronę oraz Facebooka autorki http://www.pelnytalerz-dietetyk.pl.

Dodatkowo pragniemy podziękować Pani @poturala fotografia za wykonanie i udostępnienie zdjęcia.

Zobacz więcej przepisów

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close