Zielony wrap z selerem naciowym
Zieleń to kolor życia i witalności ?
Wartości te zamknęliśmy w szybkim przepisie na pysznego wrapa. Nie zabrakło w nim selera naciowego ?
S K Ł A D N I K I:
WRAP
✅ 2 jajka
✅ łyżka dowolnej mąki (może być bezglutenowa)
✅ łyżeczka skrobi
✅ garść szpinaku, jarmużu lub roszponki
FARSZ
✅ 2 łodygi selera naciowego
✅ ½ malej cukinii
✅ 3 szparagi
✅ pęczek szczypiorku
✅ garść szpinaku
✅ ząbek czosnku
✅ sól/ pieprz
✅ olej do smażenia
Porcje:
4 – 6
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
brak
PRZYGOTOWANIE
? Warzywa drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej patelni na małym ogniu, aż lekko zmiękną.
? Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
? Składniki wrapa umieszczamy w kielichu blendera i dobrze miksujemy.
? Smażymy na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej tłuszczem, po ok. 2 minuty z każdej strony.
?Spód jest dobrze ścięty kiedy na górze pojawią się bąbelki.
?Wrapa wykładamy na talerz, nakładamy farsz warzywny, posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami.
Et voilà! Prawda, że szybko? ?
Zobacz więcej przepisów