Zielony wrap z selerem naciowym

Zieleń to kolor życia i witalności ?

 Wartości te zamknęliśmy w szybkim przepisie na pysznego wrapa. Nie zabrakło w nim selera naciowego ?

S K Ł A D N I K I:

 

WRAP

 2 jajka

 łyżka dowolnej mąki (może być bezglutenowa)

 łyżeczka skrobi

 garść szpinaku, jarmużu lub roszponki

 

FARSZ

 2 łodygi selera naciowego

 ½ malej cukinii

 3 szparagi

 pęczek szczypiorku

 garść szpinaku

 ząbek czosnku

 sól/ pieprz

 olej do smażenia

Porcje:

4 – 6

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

PRZYGOTOWANIE

? Warzywa drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej patelni na małym ogniu, aż lekko zmiękną.

 

? Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

 

? Składniki wrapa umieszczamy w kielichu blendera i dobrze miksujemy.

 

? Smażymy na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej tłuszczem, po ok. 2 minuty z każdej strony.

 

?Spód jest dobrze ścięty kiedy na górze pojawią się bąbelki.

 

?Wrapa wykładamy na talerz, nakładamy farsz warzywny, posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami.

 

 

Et voilà! Prawda, że szybko? ?

Zobacz więcej przepisów

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close