Zupa hamburgerowa z selerem naciowym
Porcje:
4
Czas przygotowania:
1 godzina
Czego potrzebujesz?
- 1 kg mielonej wołowiny
- 1 drobno posiekana cebula
- 4 marchewki pokrojone w kostkę
- 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki
- 1 puszka pomidorów bez skórek
- 6 szklanek bulionu
- 3/4 szkl. ketchupu
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- sól
Jak przyrządzić:
- Patelnie rozgrzać i wrzucić na nią mięso. Podsmażyć.
- Kiedy puści tłuszcz wrzucić cebulę i razem zeszklić.
- Dodać seler i marchewkę i chwilę razem przesmażyć.
- Zalać bulionem, dodać pomidory, ketchup i przyprawy i dusić razem ok godziny.
- Podawać z bułką, udekorować odrobiną tartego sera cheddar i plasterkami ogórka konserwowego.
Zobacz więcej przepisów