Zupa hamburgerowa z selerem naciowym

Porcje:

4

Czas przygotowania:

1 godzina

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 4 marchewki pokrojone w kostkę
  • 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki
  • 1 puszka pomidorów bez skórek
  • 6 szklanek bulionu
  • 3/4 szkl. ketchupu
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól

Jak przyrządzić:

  • Patelnie rozgrzać i wrzucić na nią mięso. Podsmażyć.
  • Kiedy puści tłuszcz wrzucić cebulę i razem zeszklić.
  • Dodać seler i marchewkę i chwilę razem przesmażyć.
  • Zalać bulionem, dodać pomidory, ketchup i przyprawy i dusić razem ok godziny.
  • Podawać z bułką, udekorować odrobiną tartego sera cheddar i plasterkami ogórka konserwowego.

Zobacz więcej przepisów

10 pomysłów na zupy z selerem naciowym. Zdrowe przepisy na każdą okazję

Szukacie pomysłu na lekki lunch? Pyszny obiad? Zaskakującą kolację? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was dziesięć prostych przepisów na zupy z selerem naciowym, które świetnie sprawdzą się na mniejszy i większy głód. Będzie smacznie, czasem klasycznie,...

Makaron z selerem naciowym – pomysł na zdrowy obiad

Świderki, kokardki, muszelki, czasem podawane wytrawnie, innym razem z nutą słodyczy – makaron możemy jeść na wiele sposobów. Wbrew pozorom nie jest bardzo kaloryczny. Ważne tylko żeby łączyć go z lekkimi sosami. Jak to robić? Z czym będzie się najlepiej...

Przyprawy i zioła w kuchni. Pomysły na pełne aromatu potrawy z selerem naciowym

Aromatyczne, kolorowe, smaczne, a do tego pełne witamin i minerałów – bez nich nasza kuchnia byłaby po prostu nudna. Przyprawy poprawiają odporność, dbają o układ pokarmowy, działają antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo, a do tego pomagają w walce ze...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close