Gyros z selerowym sosem tzatzyki

Gyros z selerowym sosem tzatzyki

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 1 godzina Gyros z selerowym sosem tzatzyki gyros SKŁADNIKI: 500 g mięsa z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki suszonego tymianku  ½ łyżeczki suszonego oregano  ½ łyżeczki mielonego kuminu ...
Bob czorba z selerem naciowym

Bob czorba z selerem naciowym

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 40 minut Bob czorba z selerem naciowym To sztandarowa potrawa kuchni bułgarskiej, w której nie znajdziecie ani grama mięsa! SKŁADNIKI: 1/2 kg białej fasoli 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 2 l wody 2 marchewki 1 ostra...
Klopsiki keftedes z selerem naciowym

Klopsiki keftedes z selerem naciowym

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 1 godzina Klopsiki keftedes z selerem naciowym Greckie klopsiki kefedes nadają się na szybki i smaczny obiad. Oczywiście przemyciliśmy w nich seler naciowy, który świetnie podkreśla smak zarówno mięsa wołowego, jak i...
Ćevapčići i ajvar z selera naciowego

Ćevapčići i ajvar z selera naciowego

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 1 godzina Ćevapčići i ajvar z selera naciowego Ćevapčići SKŁADNIKI:  0,5 kg mielonego mięsa jagnięcego lub wołowo- wieprzowego (najlepiej dość tłustego)  4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 drobno posiekana czerwona...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close