Zupa kukurydziana Locro

Zupa kukurydziana Locro

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 30 minut Zupa kukurydziana Locro SKŁADNIKI: 500 g bulionu warzywnego 100 g selera naciowego 150 g batata 100 g ziemniaków 200 g pomidorów w puszce 140 g kukurydzy konserwowej 10 g oleju 1 ząbek czosnku Natka pietruszki Sól i...
Comida por quilo

Comida por quilo

Comida por quilo SKŁADNIKI: Sos pomidorowy: 100 g cebuli150 g pomidorów krojonych z puszki 5 g oleju Sól i pieprz Szczypta cukru Sos warzywny:• 5 g oleju 50 g papryki 50 g selera naciowego 50 g bakłażana 50 g cukini 1 ząbek czosnku Sól i pieprz Ziemniaki: 200 g...
Krewetki po tajsku z selerem naciowym

Krewetki po tajsku z selerem naciowym

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 20 minut Krewetki po tajsku z selerem naciowym SKŁADNIKI: 300 g krewetek 50 g soku z pomarańczy 20 g soku z limonki 50 g cebuli 50 g selera naciowego 1 papryczka chilli 1 ząbek czosnku 0,5 cm imbiru 10 g sosu sojowego 5 g...
Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 30 minut Zupa meksykańska SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego z łopatki 40 g cebuli 60 g papryki kolorowej 150 g pomidorów 70 g kukurydzy 80 g fasoli czerwonej i czarnej 500 ml bulionu warzywnego 50 g selera naciowego 5 g oleju 1...
Placuszki fiskekaker

Placuszki fiskekaker

      Porcje: 2       Czas przygotowania:  20 minut Placuszki fiskekaker SKŁADNIKI: 400 g filetu z ryby, np. dorsz, mintaj 50 g selera naciowego 40 g śmietany 18% 40 g cebuli 1 jajko 5 g soku z cytryny Sól i pieprz Szczypior PRZYGOTOWANIE Rybę, cebulę, seler oraz...
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 25 minut Kartoffelsalat SKŁADNIKI: 500 g ziemniaków 120 g ogórków konserwowych 30 g cebuli 30 g majonezu 30 g śmietany 18% 100 g selera naciowego Szczypior Koperek Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Ziemniaki gotujemy do miękkości, a...
Makaron z sosem bolońskim – z selerem naciowym

Makaron z sosem bolońskim – z selerem naciowym

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 1,5 h Makaron z sosem bolońskim – z selerem naciowym SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego z łopatki 50 g cebuli 100 g selera naciowego 1 ząbek czosnku 150 g świeżych pomidorów 200 g passaty pomidorowej 50 g wody z gotowania...
Szwedzkie klopsiki z selerem naciowym

Szwedzkie klopsiki z selerem naciowym

      Porcje: 3       Czas przygotowania: 25 minut Szwedzkie klopsiki z selerem naciowym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z łopatki 50 g cebuli 1 ząbek czosnku 50 g selera naciowego 1 jajko 50 g bułki tartej Sól i pieprz  Sos pieczeniowy: 200 ml bulionu 10 g oleju 20...
Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem

Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem

      Porcje: 3       Czas przygotowania: 30 minut Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem SKŁADNIKI: 250 g piersi kurczaka 2 sałaty rzymskie 10 g oliwy 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 główka sałaty lodowej 100 g sera feta 100 g ogórka 100 g pomidora 50 g oliwek...
Naleśniki po bretońsku z selerem naciowym

Naleśniki po bretońsku z selerem naciowym

      Porcje: 1 (ilość naleśników 5)       Czas przygotowania: 30 minut Naleśniki po bretońsku z selerem naciowym SKŁADNIKI: 30 g selera naciowego 30 g kolorowej papryki 20 g cebuli 5 g oleju 10 g szynki 15 g sera żółtego 1 jajko Sól i pieprz Naleśniki: 1 jajko 100 ml...
Grzanki z włoskim soffritto

Grzanki z włoskim soffritto

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 30 minut Grzanki z włoskim soffritto SKŁADNIKI: 30 g marchewka 30 g cebula 30 g seler naciowy 50 g białego wina 10 g oliwy z oliwek Sól i pieprz 1 półbagietka PRZYGOTOWANIE Cebulę, marchewkę oraz seler kroimy w bardzo drobną...
Pierogi z kaszą gryczną, twarogiem i selerem

Pierogi z kaszą gryczną, twarogiem i selerem

      Porcje: 20 szt.       Czas przygotowania: 1 h Pierogi z kaszą gryczną, twarogiem i selerem SKŁADNIKI: 50 g kaszy gryczanej palonej 100 g twarogu półtłustego 80 g selera naciowego 40 g cebuli 5 g oleju Natka pietruszki Sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 120-125 g...
Kotlety ziemniaczane z selerem naciowym

Kotlety ziemniaczane z selerem naciowym

      Porcje: 4 szt.       Czas przygotowania: 30 minut Kotlety ziemniaczane z selerem naciowym SKŁADNIKI: 250 g ugotowanych ziemniaków 50 g selera naciowego 35 g cebuli 40 g sera gouda 1 jajko 25 g bułki tartej 5 g oleju Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę i selera...
Schab w sosie własnym z selerem naciowym

Schab w sosie własnym z selerem naciowym

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 1 h 45 minut Schab w sosie własnym z selerem naciowym SKŁADNIKI: 360 g schabu 100 g cebuli 100 g selera naciowego 600 g wody 10 g oleju Papryka słodka Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę i seler naciowy kroimy drobno. Schab...
Pieczona biała kiełbasa z selerem naciowym

Pieczona biała kiełbasa z selerem naciowym

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 1 h Pieczona biała kiełbasa z selerem naciowym SKŁADNIKI: 60 g cebuli 70 g selera naciowego 3 pętka parzonej białej kiełbasy 1 łyżeczka majeranku 5 g oleju Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w piórka, selera w mniejsze...
Jajka faszerowane z selerem naciowym

Jajka faszerowane z selerem naciowym

      Porcje: 2       Czas przygotowania: 15 minut Jajka faszerowane z selerem naciowym SKŁADNIKI: 3 jajka 25 g majonezu 25 g selera naciowego Szczypiorek Koperek Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka ugotuj na twardo. W tym czasie selera, szczypiorek i koperek drobno...
Pieczeń drobiowa z jajkiem i selerem naciowym

Pieczeń drobiowa z jajkiem i selerem naciowym

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 1 h Pieczeń drobiowa z jajkiem i selerem naciowym SKŁADNIKI: 700 g udek z kurczaka bez kości 120 g selera naciowego 5 g bułki tartej 1,5 łyżeczki ulubionej przyprawy do mięs Sól i pieprz 4 jajka PRZYGOTOWANIE Jajka gotujmy na...
Risotto z owocami morza

Risotto z owocami morza

      Porcje: 6       Czas przygotowania: 5 minut       Czas gotowania: 40 minut Risotto z owocami morza SKŁADNIKI: 5 szkl. bulionu z ryb lub kurczaka 450 g krewetek i/lub mieszanki owoców morza ¼ szklanki oliwy z oliwek 1 mała cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 duża...
Dorsz po śródziemnomorsku

Dorsz po śródziemnomorsku

      Porcje: 4       Czas przygotowania: 10 minut       Czas gotowania: 20 minut Dorsz po śródziemnomorsku SKŁADNIKI: 500 g filetów z dorsza 1 mała czerwona cebula pokrojona w plastry 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 450 g pomidorków koktajlowych...
Sajgonki w stylu zero waste

Sajgonki w stylu zero waste

Sajgonki w stylu zero waste       Porcje: 8       Czas przygotowania: 20 minut       Czas gotowania: 15 minut SKŁADNIKI: 60 g cienkiego makaronu ryżowego lub sojowego 4 łodygi selera naciowego 10 g suszonych grzybów mun 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close