Łosoś na puree z selera

Porcje:

2

Czas przygotowania:

20 minut

Czego potrzebujesz?

  • 1 ziemniak
  •  3 łodygi selera naciowego
  • Biała część małego pora
  • Łyżka masła klarowanego
  • Sól
  • Pieprz
  • Ok. pół szkl. wody
  • 300 g filetów z łososia
  • Skórka z cytryny

Jak przyrządzić:

  • Pora, ziemniaka i seler pokroić w drobną kosteczkę.
  • Na maśle podsmażyć najpierw pora, dodając do niego kolejno ziemniaka i seler. Smażyć przez chwilę od czasu do czasu mieszając. Kiedy warzywa zrobią się złote, zalać je odrobiną wody.
  • Tylko tyle by przykryła warzywa. Dodać sól i pieprz i dusić pod przykrywką do miękkości, około 15 minut.
  • W międzyczasie łososia natrzeć solą, pieprzem i skórką pomarańczową.
  • Usmażyć na maśle zaczynając od strony ze skórą, ok. 5 minut z każdej strony.
  • Kiedy warzywa będą miękkie, zblendować je na gładką masę i wyłożyć na talerz.
  • Ułożyć na nich rybę i przyozdobić zieleniną.

 

Zobacz więcej przepisów

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close