Surówka z selera i żurawiny z czarnuszką

Czas przygotowania:

10 minut

 

Czego potrzebujesz?

  • 5 łodyg selera naciowego
  • Garść żurawiny lub rodzynek
  • Pół łyżeczki czarnuszki
  • Łyżkę majonezu z dobrym składem lub Łyżkę jogurtu greckiego wymieszanego z łyżeczką musztardy, solą i pieprzem

Jak przyrządzić:

  1. Selera kroimy w plasterki i sparzamy wrzątkiem. Dzięki temu jego smak nie będzie tak intensywny, a zachowa nadal swoją chrupkość.
  2. Osuszamy i mieszamy z pozostałymi składnikami.Idealny jako dodatek do pieczonych mięs.

Zobacz więcej przepisów

15 pomysłów na seler naciowy na ciepło. Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Seler naciowy coraz częściej gości w naszych kuchniach. Nic dziwnego, to prawdziwa witaminowa bomba. Często seler naciowy chrupie się na surowo, ale fantastycznie sprawdzi się też na ciepło. Wypróbujcie nasze przepisy i przekonajcie się sami! SELER NACIOWY...

Rozgrzewające zupy z selerem naciowym / blog Selerlove

Gdy za oknem mróz i śnieg, nic nie rozgrzeje cię lepiej niż aromatyczna, gęsta, smaczna zupa. Można ją zjeść na obiad, lunch, kolację, a nawet śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu, a przy tym wyrafinowana w smaku. Po prostu idealna. DLACZEGO WARTO JEŚĆ...

Placki, naleśniki, wrapy – zdrowe i smaczne przepisy z selerem naciowym

Szukacie pomysłu na szybki obiad? Lunch do pracy? Zdrową przekąskę dla dziecka? W każdej z tych ról świetnie sprawdzą się placki – danie najprostsze z możliwych, przygotowywane na całym świecie w setkach odmian i wariantów, we wszystkich smakach i...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close