Surówka z selera i żurawiny z czarnuszką

Czas przygotowania:

10 minut

 

Czego potrzebujesz?

  • 5 łodyg selera naciowego
  • Garść żurawiny lub rodzynek
  • Pół łyżeczki czarnuszki
  • Łyżkę majonezu z dobrym składem lub Łyżkę jogurtu greckiego wymieszanego z łyżeczką musztardy, solą i pieprzem

Jak przyrządzić:

  1. Selera kroimy w plasterki i sparzamy wrzątkiem. Dzięki temu jego smak nie będzie tak intensywny, a zachowa nadal swoją chrupkość.
  2. Osuszamy i mieszamy z pozostałymi składnikami.Idealny jako dodatek do pieczonych mięs.

Zobacz więcej przepisów

Zdrowe odżywianie w ciąży – przepisy z selerem naciowym

Jak powinna wyglądać dieta w ciąży? Na co zwracać uwagę? W jaki sposób zadbać o siebie i dziecko? Takie pytania zadają sobie chyba wszystkie przyszłe mamy. Jeżeli szukacie rzetelnych, sprawdzonych odpowiedzi, dobrze trafiłyście. Specjalnie dla was...

Seler naciowy na dobry sen i stres – odpowiednia dieta

Kiedy doskwiera ci bezsenność, znużenie i stres, przyjrzyj się swojemu jadłospisowi. Winna może być nieodpowiednia dieta. Wszystko dlatego, że pozbawiony witamin oraz minerałów organizm jest bardziej podatny na zmęczenie i nerwy. Dzisiaj podpowiemy wam,...

Wiosenne surówki i sałatki z selerem naciowym

Wiosna już w pełni – a wraz z nią bogactwo warzyw sezonowych. My najbardziej lubimy komponować z nich kolorowe, pełne witamin, niesamowicie odżywcze sałatki i surówki. To smaczny sposób na odzyskanie sił i zregenerowanie organizmu po zimie. Nie wierzycie?...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close