Surówka z selera i żurawiny z czarnuszką

Czas przygotowania:

10 minut

 

Czego potrzebujesz?

  • 5 łodyg selera naciowego
  • Garść żurawiny lub rodzynek
  • Pół łyżeczki czarnuszki
  • Łyżkę majonezu z dobrym składem lub Łyżkę jogurtu greckiego wymieszanego z łyżeczką musztardy, solą i pieprzem

Jak przyrządzić:

  1. Selera kroimy w plasterki i sparzamy wrzątkiem. Dzięki temu jego smak nie będzie tak intensywny, a zachowa nadal swoją chrupkość.
  2. Osuszamy i mieszamy z pozostałymi składnikami.Idealny jako dodatek do pieczonych mięs.

Zobacz więcej przepisów

Jak seler naciowy wspomaga odchudzanie / blog Selerlove

Marzy ci się zrzucanie zbędnych kilogramów? Chcesz czuć się lżej, zdrowiej, po prostu lepiej? Jedz seler naciowy! To prawdziwa bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych, któremu niestraszne najtrudniejsze nawet wyzwania. Z nim twoje życie będzie...

Napary z owoców, ziół i …selera naciowego!

Możesz je pić dla zdrowia i urody, na wzmocnienie, regenerację, oczyszczenie albo dla polepszenia efektów diety. Napary z warzyw, owoców oraz ziół to prawdziwe bogactwo witamin, minerałów i składników odżywczych. Dzisiaj podpowiemy, jak i z czego je...

Naukowe podejście do gotowania czyli foodpairing – wywiad z Martą Szumiatą

„Nauka na talerzu” to projekt Marty Szumiaty - zajmuje się naukowym podejściem do gotowania i nowatorską techniką foodpairingu Seler naciowy mimo swoich niezliczonych zalet i cennych właściwości odżywczych ma dosyć specyficzny smak – nie wszystkim przypada do gustu i...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close