Chrupiąca sałatka z selerem naciowym i jabłkiem
Porcje:
4
Czas przygotowania:
10 minut
Czego potrzebujesz?
- 4 szklanki posiekanego selera naciowego
- 1 średnie jabłko pokrojone w kostkę
- 2 szkl. rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- ½ szkl. suszonej żurawiny
- 1 szkl. posiekanej natki pietruszki
- 1 szkl. posiekanej mięty
- 1/4 szkl. soku z cytryny
- 1/4 szkl. oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- ⅛ łyżeczki pieprzu
- ⅓ szkl. uprażonego słonecznika
Jak przyrządzić:
- W dużej misce wymieszać seler, jabłka, rzodkiewki, cebulę, żurawinę, miętę i pietruszkę.
- W szklance wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.
- Na wierzchu posypać słonecznikiem.
Zobacz więcej przepisów