Chrupiąca sałatka z selerem naciowym i jabłkiem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 4 szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1 średnie jabłko pokrojone w kostkę
  • 2 szkl. rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • ½ szkl. suszonej żurawiny
  • 1 szkl. posiekanej natki pietruszki
  • 1 szkl. posiekanej mięty
  • 1/4 szkl. soku z cytryny
  • 1/4 szkl. oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ⅛ łyżeczki pieprzu
  • ⅓ szkl. uprażonego słonecznika

Jak przyrządzić:

  • W dużej misce wymieszać seler, jabłka, rzodkiewki, cebulę, żurawinę, miętę i pietruszkę.
  • W szklance wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.
  • Na wierzchu posypać słonecznikiem.

Zobacz więcej przepisów

Miska pełna zdrowia – czyli przepisy na surówki, sałatki i bowl z selerem naciowym

Szukacie pomysłów na szybkie, łatwe w przygotowaniu, zdrowe posiłki w sam raz na lato? Dobrze trafiliście. Dzisiaj bowiem postanowiliśmy zebrać dla was w jednym miejscu przepisy na sałatki, surówki i bowle z selerem naciowym w roli głównej. Przygotujcie się na...

Święta i sylwester w wersji wege – przepisy z selerem naciowym

Wigilia bez ryby? Sylwester bez mięsa? Czy to w ogóle możliwe? Jak najbardziej! Dzięki naszym praktycznym wskazówkom oraz pysznym przepisom szybko, łatwo i prosto skomponujecie menu, które przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom i weganom. Zobaczcie, jak mogą...

Tradycyjna kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu – lekkie i zdrowe przepisy z selerem naciowym

Klasycznie, domowo, jak u babci, a przy tym lekko, zdrowo, odważnie, trochę inaczej niż zawsze. Dzisiaj mamy dla was nie lada gratkę – tradycyjne przepisy kuchni polskiej w nowym, odświeżonym wydaniu, z mnóstwem warzyw oraz selerem naciowym w roli głównej....

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close