Chrupiąca sałatka z selerem naciowym i jabłkiem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 4 szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1 średnie jabłko pokrojone w kostkę
  • 2 szkl. rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • ½ szkl. suszonej żurawiny
  • 1 szkl. posiekanej natki pietruszki
  • 1 szkl. posiekanej mięty
  • 1/4 szkl. soku z cytryny
  • 1/4 szkl. oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ⅛ łyżeczki pieprzu
  • ⅓ szkl. uprażonego słonecznika

Jak przyrządzić:

  • W dużej misce wymieszać seler, jabłka, rzodkiewki, cebulę, żurawinę, miętę i pietruszkę.
  • W szklance wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.
  • Na wierzchu posypać słonecznikiem.

Zobacz więcej przepisów

15 pomysłów na seler naciowy na ciepło. Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Seler naciowy coraz częściej gości w naszych kuchniach. Nic dziwnego, to prawdziwa witaminowa bomba. Często seler naciowy chrupie się na surowo, ale fantastycznie sprawdzi się też na ciepło. Wypróbujcie nasze przepisy i przekonajcie się sami! SELER NACIOWY...

Naturalny afrodyzjak seler naciowy / blog Selerlove

Madame de Pompadour, faworyta króla Ludwika XV, jedna z najpiękniejszych i najbardziej pożądanych kobiet swojej epoki, jako afrodyzjak wysoko ceniła seler. Casanova co rano zjadał pięćdziesiąt ostryg, polanych jedynie sokiem z cytryny. Napoleon z kolei...

Przyprawy i zioła w kuchni. Pomysły na pełne aromatu potrawy z selerem naciowym

Aromatyczne, kolorowe, smaczne, a do tego pełne witamin i minerałów – bez nich nasza kuchnia byłaby po prostu nudna. Przyprawy poprawiają odporność, dbają o układ pokarmowy, działają antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo, a do tego pomagają w walce ze...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close