Stir Fry z selera i marchewki

Czego potrzebujesz?

  • 2 selery naciowe (serca), opłukane
  • 75 g dojrzałego sera cheddar, drobno startego
  • 100 g miękkiego sera
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 cebulki dymki, drobno posiekane
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Jak przyrządzić:

  • Seler i marchewkę pokroić w słupki.
  • Na patelnie nalać oleju ryżowego i wrzucić do niego chilli i czosnek.
  • Kiedy lekko się podsmaży wyjąć i wrzucić pokrojone warzywa.
  • W miseczce wymieszać sos sojowy, starty na tarce imbir, miód i olej sezamowy. Kiedy warzywa będą podsmażone wlać do nich marynatę i smażyć jeszcze przez chwilę.

* Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu.

Zobacz więcej przepisów

Zdrowe grillowanie – przepis na majówkę w wersji fit

Rozpoczynanie sezonu grillowego w majówkę stało się już świecką tradycją. Jak go przetrwać nie rezygnując ze zdrowej diety? Żaden problem! Grill w wersji fit smakuje wyśmienicie, jest pełen warzyw i urzeka kolorami.  Myślisz, że skoro trenujesz i na co...

Makaron z selerem naciowym – pomysł na zdrowy obiad

Świderki, kokardki, muszelki, czasem podawane wytrawnie, innym razem z nutą słodyczy – makaron możemy jeść na wiele sposobów. Wbrew pozorom nie jest bardzo kaloryczny. Ważne tylko żeby łączyć go z lekkimi sosami. Jak to robić? Z czym będzie się najlepiej...

z cyklu wege: Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close