Stir Fry z selera i marchewki

Czego potrzebujesz?

  • 2 selery naciowe (serca), opłukane
  • 75 g dojrzałego sera cheddar, drobno startego
  • 100 g miękkiego sera
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 cebulki dymki, drobno posiekane
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Jak przyrządzić:

  • Seler i marchewkę pokroić w słupki.
  • Na patelnie nalać oleju ryżowego i wrzucić do niego chilli i czosnek.
  • Kiedy lekko się podsmaży wyjąć i wrzucić pokrojone warzywa.
  • W miseczce wymieszać sos sojowy, starty na tarce imbir, miód i olej sezamowy. Kiedy warzywa będą podsmażone wlać do nich marynatę i smażyć jeszcze przez chwilę.

* Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu.

Zobacz więcej przepisów

Kuchnia w stylu EKO – pomysły, porady i przepisy z selerem naciowym

Chcecie zadbać o siebie, swoich bliskich, przyrodę? Zastanawiacie się, jak gotować zdrowo i ekologicznie? Nie wiecie, od czego zacząć? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was garść praktycznych porad, pomysłów i przepisów w stylu eko. Gwarantujemy:...

Roślinne burgery z selerem naciowym – proste i szybkie przepisy

Soczysty burger w bułce, frytki, shake – oto klasyczny, amerykański zestaw, któremu wprost nie sposób się oprzeć. Zwłaszcza, gdy rolę główną gra w nim roślinny kotlet z selerem naciowym. Według nas smakuje jeszcze lepiej od tradycyjnego. Nie musicie jednak wierzyć na...

Nowe diety i kulinarne trendy – na przykładzie przepisów z selerem naciowym

Co jedzą peskatarianie i czym się różnią od wegetarian? Jak działa fleksitarianizm? Dlaczego klimatarianizm zdobywa coraz więcej zwolenników? Dzisiaj wspólnie poszukamy odpowiedzi na te i inne pytania, poznamy najnowsze kulinarne trendy, popularne diety oraz pyszne...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close