Wegański gulasz perski Khoreshte Karafs

Porcje:

4

Czas przygotowania:

55 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka selera naciowego
  • 1/2 pęczka świeżej mięty
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • Skórka starta z limonki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2-3 szkl. wody

Jak przyrządzić:

  • Cebule posiekać w drobna kostkę.
  • Seler pokroić w drobne plasterki.
  • Miętę i pietruszki posiekać.
  • Na patelnie wylać oliwę, dodać do niej kurkumę, pieprz i paprykę.
  • Podgrzać razem i dodać cebule.
  • Kiedy się zeszkli dodać seler, fasolę i zieleninę.
  • Przesmażyć chwilę, zalać wodą, dodać sól i skórkę z limonki.
  • Przykryć pokrywka i dusić ok. 40 minut.

 

Zobacz więcej przepisów

10 pomysłów na zupy z selerem naciowym. Zdrowe przepisy na każdą okazję

Szukacie pomysłu na lekki lunch? Pyszny obiad? Zaskakującą kolację? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was dziesięć prostych przepisów na zupy z selerem naciowym, które świetnie sprawdzą się na mniejszy i większy głód. Będzie smacznie, czasem klasycznie,...

Jak seler naciowy wspomaga odchudzanie / blog Selerlove

Marzy ci się zrzucanie zbędnych kilogramów? Chcesz czuć się lżej, zdrowiej, po prostu lepiej? Jedz seler naciowy! To prawdziwa bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych, któremu niestraszne najtrudniejsze nawet wyzwania. Z nim twoje życie będzie...

Przepis na Wielkanoc – świąteczne potrawy z selerem naciowym

W tym roku Wielkanoc spędzamy w specyficzny sposób – często w mniejszym gronie, z dala od rodziny. To trudna sytuacja, tym bardziej warto zadbać, żeby świąteczne śniadanie było wyjątkowe, pyszne i przede wszystkim zdrowe. Możemy wam w tym pomóc. Spróbujcie...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close