Wegański gulasz perski Khoreshte Karafs

Porcje:

4

Czas przygotowania:

55 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka selera naciowego
  • 1/2 pęczka świeżej mięty
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • Skórka starta z limonki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2-3 szkl. wody

Jak przyrządzić:

  • Cebule posiekać w drobna kostkę.
  • Seler pokroić w drobne plasterki.
  • Miętę i pietruszki posiekać.
  • Na patelnie wylać oliwę, dodać do niej kurkumę, pieprz i paprykę.
  • Podgrzać razem i dodać cebule.
  • Kiedy się zeszkli dodać seler, fasolę i zieleninę.
  • Przesmażyć chwilę, zalać wodą, dodać sól i skórkę z limonki.
  • Przykryć pokrywka i dusić ok. 40 minut.

 

Zobacz więcej przepisów

Pomysł na roślinny obiad – wege przepisy z selerem naciowym

Dopiero zaczynacie swoją przygodę z roślinną kuchnią? Zastanawiacie się, jak skomponować zdrowy, pożywny obiad? Lubicie posiłki pełne warzyw, smaków i aromatów? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj przygotowaliśmy dla was zbiór praktycznych porad, inspiracji oraz...

Przepis na Wielkanoc – świąteczne potrawy z selerem naciowym

W tym roku Wielkanoc spędzamy w specyficzny sposób – często w mniejszym gronie, z dala od rodziny. To trudna sytuacja, tym bardziej warto zadbać, żeby świąteczne śniadanie było wyjątkowe, pyszne i przede wszystkim zdrowe. Możemy wam w tym pomóc. Spróbujcie...

Warzywne koktajle z selerem naciowym – szklanka pełna zdrowia

Uwielbiają je modelki, trenerzy personalni i prawie całe Hollywood. Na punkcie zdrowych, warzywnych koktajli oszalał też Instagram. Szczególnie polecamy warzywne koktajle z selerem naciowym! Czemu warto wpleść je do swojej codziennej diety? Beyonce...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close