Wolnogotowane Chow mein

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

60 minut

Czego potrzebujesz?

  • 1 łyżeczkę oleju
  • Filet z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 4 cebulki dymki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 szklankę bulionu
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 1/3 szkl. sosu sojowego
  • 1/4 płatków chilli
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1 ząbek czosku
  • 1 puszkę kiełków fasoli mung
  • 2 łyżeczki skrobii
  • 1/2 szklanki wody

Jak przyrządzić:

  • Kurczaka kroimy w cienkie paski i podsmażamy na rozgrzanym oleju (najlepiej ryżowym lub kokosowym).
  • Przekładamy do wolnowaru lub dużego garnka. Marchewki i seler kroimy w słupki.
  • Cebulę dymkę w cienkie plasterki.
  • Wszystkie warzywa (poza kiełkami) i przyprawy umieszczamy w wolnowarze lub garnku.
  • Zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i cukier. Wolnowar ustawiamy na 6h a jeśli gotujemy w garnku, dusimy na bardzo małym ogniu ok. godzinę.
  • Pod koniec gotowania dodajemy kiełki fasoli i zagęszczamy sos wodą wymieszaną ze skrobią.

*Podajemy z chińskim makaronem, ryżem lub w wersji niskokalorycznej z zoodles czyli makaronem z cukinii.

Zobacz więcej przepisów

15 pomysłów na seler naciowy na ciepło. Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Seler naciowy coraz częściej gości w naszych kuchniach. Nic dziwnego, to prawdziwa witaminowa bomba. Często seler naciowy chrupie się na surowo, ale fantastycznie sprawdzi się też na ciepło. Wypróbujcie nasze przepisy i przekonajcie się sami! SELER NACIOWY...

Dieta dla urody, czyli przepisy z selerem naciowym dla pięknej skóry, włosów i paznokci

Masz problemy z cerą? Twoje włosy są kruche, przesuszone i cienkie? Paznokcie łatwo się łamią? W takim razie koniecznie przyjrzyj się swojej diecie. To, co jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie, kondycję, dobre samopoczucie, ale także na wygląd. Nawet najlepsze i...

Zielony kolega Selera Naciowego – Brokuł Bimi®

Zacznij ten rok od czegoś nietuzinkowego! Spróbuj wyjątkowego dania w którym występuje nasz bliski znajomy i członek warzywnej rodziny - brokuł Bimi® Czym brokuły Bimi® różnią się od tych tradycyjnych? Na pierwszy rzut oka pierwszą z nich jest kształt – podłużny z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close