Wrapy z selera naciowego i szynki parmeńskiej

Porcje:

4 – 6 (tworzy 12 pałeczek)

Czas przygotowania:

10 minut

Czas pieczenia:

20 minut

Będziesz potrzebował:

  • 200 g twarożku z ziołami
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C
  2. Nafaszeruj seler twarożkiem
  3. Owiń plastry szynki wokół nafaszerowanych kawałków selera i umieść wrapy na blasze do pieczenia.
  4. Piecz przez 20 minut i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Dieta dla urody, czyli przepisy z selerem naciowym dla pięknej skóry, włosów i paznokci

Masz problemy z cerą? Twoje włosy są kruche, przesuszone i cienkie? Paznokcie łatwo się łamią? W takim razie koniecznie przyjrzyj się swojej diecie. To, co jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie, kondycję, dobre samopoczucie, ale także na wygląd. Nawet...

Zdrowe odżywianie w ciąży – przepisy z selerem naciowym

Jak powinna wyglądać dieta w ciąży? Na co zwracać uwagę? W jaki sposób zadbać o siebie i dziecko? Takie pytania zadają sobie chyba wszystkie przyszłe mamy. Jeżeli szukacie rzetelnych, sprawdzonych odpowiedzi, dobrze trafiłyście. Specjalnie dla was...

Pierogi i naleśniki z selerem naciowym – pomysł na pyszny obiad

Największy plus naleśników i pierogów? Można je przygotowywać na setki różnych sposobów – na słodko, słono, orientalnie, nietypowo, z ulubionymi warzywami i oczywiście z selerem naciowym. To idealny pomysł na zdrowy, pełen witamin obiad, kolację we dwoje,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close