Wrapy z selera naciowego i szynki parmeńskiej

Porcje:

4 – 6 (tworzy 12 pałeczek)

Czas przygotowania:

10 minut

Czas pieczenia:

20 minut

Będziesz potrzebował:

  • 200 g twarożku z ziołami
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C
  2. Nafaszeruj seler twarożkiem
  3. Owiń plastry szynki wokół nafaszerowanych kawałków selera i umieść wrapy na blasze do pieczenia.
  4. Piecz przez 20 minut i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Poznaj najnowsze trendy w dietetyce – przepisy z selerem naciowym i innymi warzywami

W ostatnich latach nasze podejście do jedzenia bardzo się zmieniło. Zwracamy uwagę nie tylko na smak, ale też jakość, zdrowie, aspekty etyczne i środowiskowe. Interesują nas składy produktów oraz sposób ich wytwarzania. Za zmianami w myśleniu idą też...

Kolacja z selerem naciowym – przepisy i inspiracje

Szukacie pomysłu na zdrową kolację? Co można, a czego stanowczo nie wolno? Kiedy najlepiej ją jeść? Dzisiaj obalimy kilka mitów i podzielimy się z wami pomysłami na zdrową, lekką oraz smaczną kolację z selerem naciowym. Dzięki naszym przepisom zadbacie o...

Antyoksydanty na talerzu, czyli dieta młodości z selerem naciowym w roli głównej

Działają przeciwstarzeniowo, poprawiają kondycję skóry, wspomagają układ odpornościowy, chronią przed nowotworami – to tylko niektóre z licznych właściwości prozdrowotnych antyoksydantów. Czym właściwie są? Jak włączyć je do swojego jadłospisu? I co z tym wszystkim...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close