Wrapy z selera naciowego i szynki parmeńskiej

Porcje:

4 – 6 (tworzy 12 pałeczek)

Czas przygotowania:

10 minut

Czas pieczenia:

20 minut

Będziesz potrzebował:

  • 200 g twarożku z ziołami
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C
  2. Nafaszeruj seler twarożkiem
  3. Owiń plastry szynki wokół nafaszerowanych kawałków selera i umieść wrapy na blasze do pieczenia.
  4. Piecz przez 20 minut i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Seler naciowy na wiosnę – dieta na przesilenie wiosenne

Po zimie często jesteśmy zmęczeni, osłabieni i podatni na infekcje. Czasem mamy suchą skórę, łamliwe paznokcie albo matowe włosy. Wszystko to wynika z zimowej diety, ubogiej w świeże warzywa i owoce. Na wiosnę warto więc oczyścić organizm, zregenerować się...

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Karnawałowe zdrowe potrawy z selerem naciowym / blog Selerlove

Zaczyna się nowy rok – wraz z nim karnawał, bale maskowe, imprezy i dyskoteki. Szampańskiej zabawie najczęściej towarzyszą wysokokaloryczne, tuczące przekąski. Czy tak musi być? Odpowiadamy: nie! Dzisiaj podzielimy się z wami pomysłami na to, jak...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close