Wrapy z selera naciowego i szynki parmeńskiej

Porcje:

4 – 6 (tworzy 12 pałeczek)

Czas przygotowania:

10 minut

Czas pieczenia:

20 minut

Będziesz potrzebował:

  • 200 g twarożku z ziołami
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C
  2. Nafaszeruj seler twarożkiem
  3. Owiń plastry szynki wokół nafaszerowanych kawałków selera i umieść wrapy na blasze do pieczenia.
  4. Piecz przez 20 minut i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Warzywne koktajle z selerem naciowym – szklanka pełna zdrowia

Uwielbiają je modelki, trenerzy personalni i prawie całe Hollywood. Na punkcie zdrowych, warzywnych koktajli oszalał też Instagram. Szczególnie polecamy warzywne koktajle z selerem naciowym! Czemu warto wpleść je do swojej codziennej diety? Beyonce...

12 wigilijnych potraw z selerem naciowym – poznaj smak zdrowych świąt

Choinka udekorowana, pierniczki upieczone i polukrowane, prezenty spakowane – zostaje tylko przygotować dwanaście potraw na wigilijny stół. Dzisiaj podpowiemy wam, jak zrobić to szybko, pysznie, a do tego wszystkiego bardzo, bardzo zdrowo. Sprawdźcie nasze przepisy z...

Jednogarnkowe dania z selerem naciowym – pomysł na szybki i zdrowy obiad

W tym roku wiosna nas nie rozpieszcza. Ciągłe zmiany pogody, skoki ciśnienia, duże różnice temperatur – wszystko to sprawia, że jesteśmy bardziej podatni na infekcje, łatwiej się męczymy i dekoncentrujemy. Pomóc może dieta bogata w sezonowe warzywa....

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close