Ryba w zalewie octowej z selerem naciowym

Porcje:
4
Czas przygotowania:
55 minut
Czego potrzebujesz?
- 1 kg fileta z białej ryby
- 3 łodygi selera naciowego
- czerwona cebula
- zielona papryka
- marchew
- jajko
- mąka
- szklanka mleka
- sól i pieprz do smaku
- olej
- 4 łyżki octu lub sok z cytryny
- ziele angielskie
- liść laurowy
- agar-agar
Jak przyrządzić:
- Filety z ryby myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, według własnego smaku i upodobań, skrapiamy cytryną i odstawamy na 15minut.
- Robimy ciasto naleśnikowe (o konsystencji gęstej śmietany) obtaczamy filety w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
- Międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy, umyte, obrane i pokrojone warzywa (około 10 minut).
- Przygotowujemy agar-agar według przepisu na opakowaniu, dodajemy do niego ocet, ostudzamy.
- Filety kroimy na kawałki, układamy w głębszym talerzu wraz z warzywami i zalewamy ostudzoną galaretką.
- Zostawiamy do zastygnięcia.
Zobacz więcej przepisów