Ryba w zalewie octowej z selerem naciowym

Porcje:

4

Czas przygotowania:

55 minut

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg fileta z białej ryby
  • 3 łodygi selera naciowego
  • czerwona cebula
  • zielona papryka
  • marchew
  • jajko
  • mąka
  • szklanka mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • 4 łyżki octu lub sok z cytryny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • agar-agar

Jak przyrządzić:

  • Filety z ryby myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, według własnego smaku i upodobań, skrapiamy cytryną i odstawamy na 15minut.
  • Robimy ciasto naleśnikowe (o konsystencji gęstej śmietany) obtaczamy filety w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy, umyte, obrane i pokrojone warzywa (około 10 minut).
  • Przygotowujemy agar-agar według przepisu na opakowaniu, dodajemy do niego ocet, ostudzamy.
  • Filety kroimy na kawałki, układamy w głębszym talerzu wraz z warzywami i zalewamy ostudzoną galaretką.
  • Zostawiamy do zastygnięcia.

Zobacz więcej przepisów

Dieta dla urody – zalety selera naciowego

Słońce, opalanie, wiatr, morska woda – wszystko to, choć dla nas wiąże się z wypoczynkiem, dla naszej skóry i włosów może być męczące! Po wakacjach koniecznie więc przyjrzyj się swojemu jadłospisowi i uzupełnij go o produkty, które odżywią Cię od wewnątrz....

Chłodnik z selerem naciowym oraz zupy warzywne na lato

Zaczęły się upały, a wraz z nimi sezon na chłodniki oraz lekkie zupy. To idealny sposób na pożywny, pełen witamin, a przy tym orzeźwiający obiad. Łatwe w przygotowaniu, podawane na wytrawnie, ostro lub słodko, warzywne zupy świetnie sprawdzą się wtedy,...

Poznaj najnowsze trendy w dietetyce – przepisy z selerem naciowym i innymi warzywami

W ostatnich latach nasze podejście do jedzenia bardzo się zmieniło. Zwracamy uwagę nie tylko na smak, ale też jakość, zdrowie, aspekty etyczne i środowiskowe. Interesują nas składy produktów oraz sposób ich wytwarzania. Za zmianami w myśleniu idą też...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close