Ryba w zalewie octowej z selerem naciowym

Porcje:

4

Czas przygotowania:

55 minut

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg fileta z białej ryby
  • 3 łodygi selera naciowego
  • czerwona cebula
  • zielona papryka
  • marchew
  • jajko
  • mąka
  • szklanka mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • 4 łyżki octu lub sok z cytryny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • agar-agar

Jak przyrządzić:

  • Filety z ryby myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, według własnego smaku i upodobań, skrapiamy cytryną i odstawamy na 15minut.
  • Robimy ciasto naleśnikowe (o konsystencji gęstej śmietany) obtaczamy filety w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy, umyte, obrane i pokrojone warzywa (około 10 minut).
  • Przygotowujemy agar-agar według przepisu na opakowaniu, dodajemy do niego ocet, ostudzamy.
  • Filety kroimy na kawałki, układamy w głębszym talerzu wraz z warzywami i zalewamy ostudzoną galaretką.
  • Zostawiamy do zastygnięcia.

Zobacz więcej przepisów

Wiosenne surówki i sałatki z selerem naciowym

Wiosna już w pełni – a wraz z nią bogactwo warzyw sezonowych. My najbardziej lubimy komponować z nich kolorowe, pełne witamin, niesamowicie odżywcze sałatki i surówki. To smaczny sposób na odzyskanie sił i zregenerowanie organizmu po zimie. Nie wierzycie? Spróbujcie...

Dieta dla urody, czyli przepisy z selerem naciowym dla pięknej skóry, włosów i paznokci

Masz problemy z cerą? Twoje włosy są kruche, przesuszone i cienkie? Paznokcie łatwo się łamią? W takim razie koniecznie przyjrzyj się swojej diecie. To, co jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie, kondycję, dobre samopoczucie, ale także na wygląd. Nawet najlepsze i...

Pomysł na roślinny obiad – wege przepisy z selerem naciowym

Dopiero zaczynacie swoją przygodę z roślinną kuchnią? Zastanawiacie się, jak skomponować zdrowy, pożywny obiad? Lubicie posiłki pełne warzyw, smaków i aromatów? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj przygotowaliśmy dla was zbiór praktycznych porad, inspiracji oraz...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close