Orkiszowe naleśniki z serem
Porcje:
2
Czas przygotowania:
20 minut
Będziesz potrzebował
NALEŚNIKI
- 0,5 szklanki mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka suszonej papryki
- 1 jajko
- ½ szklanki wody
- szczypta soli
- olej do smażenia
NADZIENIE
- ½ czerwonej cebuli
- 1 marchewka
- ½ pora
- 1 pietruszka
- 2 łodygi selera naciowego
- 4 pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz, czosnek suszony
- 1 łyżka oleju do smażenia
- odrobina wody
Jak przyrządzić:
NALEŚNIKI
- Do miski wsypujemy mąkę. Wbijamy jajko oraz wlewamy wodę. Dodajemy sól oraz paprykę.
- Wszystko dokładnie miksujemy.
- Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.
FARSZ
- Cebulę kroimy w kostkę. Marchew oraz pietruszkę obieramy a następnie kroimy w słupki.
- Por również oczyszczamy i kroimy w plasterki.
- Seler naciowy oczyszczamy i kroimy na plasterki.
- Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę. Podsmażamy przez chwilę.
- Dodajemy pokrojone warzywa. Dolewamy odrobinę wody i dusimy wszystko aż warzywa zmiękną.
- Na koniec dodajemy pokrojone pomidorki. Przyprawiamy do smaku.
- Tak przygotowany farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w rulon.
Naleśniki możemy podawać z domowym sosem czosnkowym lub pomidorowym.
Smacznego!
Przepis powstał dzięki uprzejmości Pani Weroniki Bielaszewskiej. Po więcej przepisów oraz porad zapraszamy Was na stronę autorki
http://health-fit-life.pl/
Zobacz więcej przepisów