Orkiszowe naleśniki z serem

Porcje:

2

Czas przygotowania:

20 minut

Będziesz potrzebował

NALEŚNIKI

  • 0,5 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka suszonej papryki
  • 1 jajko
  • ½ szklanki wody
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

NADZIENIE

  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 marchewka
  • ½ pora
  • 1 pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz, czosnek suszony
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • odrobina wody

Jak przyrządzić:

NALEŚNIKI

  1. Do miski wsypujemy mąkę. Wbijamy jajko oraz wlewamy wodę. Dodajemy sól oraz paprykę.
  2. Wszystko dokładnie miksujemy.
  3. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.

FARSZ

  1. Cebulę kroimy w kostkę. Marchew oraz pietruszkę obieramy a następnie kroimy w słupki.
  2. Por również oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  3. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy na plasterki.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę. Podsmażamy przez chwilę.
  5. Dodajemy pokrojone warzywa. Dolewamy odrobinę wody i dusimy wszystko aż warzywa zmiękną.
  6. Na koniec dodajemy pokrojone pomidorki. Przyprawiamy do smaku.
  7. Tak przygotowany farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w rulon.

Naleśniki możemy podawać z domowym sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Smacznego!

Przepis powstał dzięki uprzejmości Pani Weroniki Bielaszewskiej. Po więcej przepisów oraz porad zapraszamy Was na stronę autorki

http://health-fit-life.pl/

Zobacz więcej przepisów

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close