Selerowe mojito

Czego potrzebujesz?

  • 1 łodygę selera naciowego
  • 1/3 ogórka
  • Łyżeczkę brązowego cukru
  • Garść liści świeżej mięty
  • 250 ml wody gazowanej

Jak przyrządzić:

  • Selera i ogórka kroimy w plasterki i wrzucamy do wysokiej szklanki.
  • Dodajemy listki mięty i cukier. Ubijamy za pomocą muddlera (lub końcówki tłuczka do mięsa albo czegokolwiek, co mamy w kuchni) aby wydobyć z nich soki.
  • Zalewamy wodą gazowaną. Przyozdabiamy gałązkami mięty i plasterkiem ogórka.

Zobacz więcej przepisów

Kolory na talerzu. Jakie cenne składniki znajdziemy w zielonym selerze naciowym i innych warzywach?

Zielony seler naciowy, czerwona papryka, pomarańczowa dynia, fioletowy bakłażan – kolory warzyw mają olbrzymie znaczenie. Każdy z nich oznacza bogactwo innych składników odżywczych, przeciwutleniaczy, witamin oraz mikro - i makroelementów. Im więcej...

25 pomysłów na seler naciowy / przepisy

25 pomysłów na seler naciowy   Często pytacie, co zrobić z selera naciowego? Do jakich potraw będzie pasował? Jak go przyrządzać? Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu nasze najlepsze przepisy i pokazać wam, że seler naciowy jest bardzo wszechstronnym...

Kulinarne podróże – seler naciowy w kuchniach świata

Relaks w ciepłych krajach, zwiedzanie zabytków, podróż przez wydmy pustyni, zdobywanie szczytów gór albo szalona wycieczka dookoła świata – każdy z nas ma własny patent na udany odpoczynek. Jednak bez względu na to, czy właśnie sączysz drinka pod palemką,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close