Selerowe mojito

Czego potrzebujesz?

  • 1 łodygę selera naciowego
  • 1/3 ogórka
  • Łyżeczkę brązowego cukru
  • Garść liści świeżej mięty
  • 250 ml wody gazowanej

Jak przyrządzić:

  • Selera i ogórka kroimy w plasterki i wrzucamy do wysokiej szklanki.
  • Dodajemy listki mięty i cukier. Ubijamy za pomocą muddlera (lub końcówki tłuczka do mięsa albo czegokolwiek, co mamy w kuchni) aby wydobyć z nich soki.
  • Zalewamy wodą gazowaną. Przyozdabiamy gałązkami mięty i plasterkiem ogórka.

Zobacz więcej przepisów

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Zdrowe jedzenie od małego – poznaj najlepsze przepisy z selerem naciowym dla dzieci

Jak nauczyć dzieci zdrowego odżywiania? Wykształcić odpowiednie nawyki? Zachęcić do jedzenia warzyw oraz owoców? Odpowiedź jest prostsza, niż mogłoby się wydawać. Wystarczy szczypta smaku, łyżeczka aromatu, spora dawka dobrej zabawy, a do tego całe bogactwo selera...

Naukowe podejście do gotowania czyli foodpairing – wywiad z Martą Szumiatą

„Nauka na talerzu” to projekt Marty Szumiaty - zajmuje się naukowym podejściem do gotowania i nowatorską techniką foodpairingu Seler naciowy mimo swoich niezliczonych zalet i cennych właściwości odżywczych ma dosyć specyficzny smak – nie wszystkim przypada do gustu i...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close