Selerowe mojito

Czego potrzebujesz?

  • 1 łodygę selera naciowego
  • 1/3 ogórka
  • Łyżeczkę brązowego cukru
  • Garść liści świeżej mięty
  • 250 ml wody gazowanej

Jak przyrządzić:

  • Selera i ogórka kroimy w plasterki i wrzucamy do wysokiej szklanki.
  • Dodajemy listki mięty i cukier. Ubijamy za pomocą muddlera (lub końcówki tłuczka do mięsa albo czegokolwiek, co mamy w kuchni) aby wydobyć z nich soki.
  • Zalewamy wodą gazowaną. Przyozdabiamy gałązkami mięty i plasterkiem ogórka.

Zobacz więcej przepisów

Tarty warzywne z selerem naciowym i nie tylko

Tarty warzywne z selerem naciowym - to prawdziwa gratka dla fanów zdrowego odżywiania, smaku natury oraz sezonowych warzyw w kuchni. Tarty są idealne na obiad, nieformalne spotkania ze znajomymi, elegancką kolację dla dwojga, na przekąskę i lunch. Świetnie...

Czas na dietę! Przepisy z selerem naciowym na dobry początek odchudzania

Chcecie zrzucić zbędne kilogramy? Poczuć się lepiej we własnym ciele? Zadbać o zdrowie, kondycję i samopoczucie? Dzisiaj podpowiemy wam, jak skutecznie rozpocząć odchudzanie, na co zwrócić uwagę i dlaczego warto planować codzienny jadłospis. Dzięki naszym...

Zdrowy lunchbox z selerem naciowym, czyli pomysł na pyszne drugie śniadanie do pracy

Dobrze skomponowany, pełnowartościowy, smaczny – właśnie taki powinien być lunch w pracy. Często jednak w codziennym pędzie zapominamy o regularnych posiłkach, spieszymy się, sięgamy po słodycze albo gotowe dania z mnóstwem konserwantów. Jak temu zaradzić?...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close