Chłodnik selerowy

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mały kefir
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Garść kopru
  • Garść szczypiorku
  • 1/2 ogórka
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki brokuła lub rzodkiewki
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Kefir, jogurt, czosnek, szczypiorek i seler zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • Przelać do miski, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać starty na tarce ogórek i posiekany drobno koper.
  • Ozdobić kiełkami i listkiem selera.

Zobacz więcej przepisów

Zdrowe grillowanie – przepis na majówkę w wersji fit

Rozpoczynanie sezonu grillowego w majówkę stało się już świecką tradycją. Jak go przetrwać nie rezygnując ze zdrowej diety? Żaden problem! Grill w wersji fit smakuje wyśmienicie, jest pełen warzyw i urzeka kolorami.  Myślisz, że skoro trenujesz i na co...

Detoks na wiosnę – koktajl z selerem naciowym i nie tylko

Męczą cię objawy przesilenia wiosennego? Jeżeli po zimie czujesz zmęczenie, masz problemy z koncentracją, chcesz rozświetlić cerę i po prostu poczuć się lepiej, spróbuj koktajlowego detoksu. W ten sposób dostarczysz organizmowi cennych witamin i z...

Seler naciowy w diecie biegacza

Seler naciowy coraz częściej gości w naszej diecie. Dziś dzięki uprzejmości Pani Klaudii Czajczyńskiej dowiemy się dlaczego biegacze powinni wprowadzić nasze warzywo do zadań specjalnych do codziennego jadłospisu. Zapraszamy do przeczytania poniższego...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close