Chłodnik selerowy

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mały kefir
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Garść kopru
  • Garść szczypiorku
  • 1/2 ogórka
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki brokuła lub rzodkiewki
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Kefir, jogurt, czosnek, szczypiorek i seler zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • Przelać do miski, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać starty na tarce ogórek i posiekany drobno koper.
  • Ozdobić kiełkami i listkiem selera.

Zobacz więcej przepisów

Jak przetrwać święta w zdrowiu? Wskazówki, porady i przepisy z selerem naciowym

Najpierw smażony karp, śledź w śmietanie, sałatka z majonezem, makowce i serniki, potem – zgaga, niestrawność, przejedzenie, złe samopoczucie. Znacie ten stan? Chcecie go uniknąć? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was kilka praktycznych wskazówek, porad i przepisów...

Pomysł na roślinny obiad – wege przepisy z selerem naciowym

Dopiero zaczynacie swoją przygodę z roślinną kuchnią? Zastanawiacie się, jak skomponować zdrowy, pożywny obiad? Lubicie posiłki pełne warzyw, smaków i aromatów? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj przygotowaliśmy dla was zbiór praktycznych porad, inspiracji oraz...

Przepisy z selerem naciowym kuchni amerykańskiej

Lekkie jajeczne muffinki na śniadanie, makaron z serem na obiad, kolacja w hawajskim stylu – kuchnia amerykańska ma nam do zaoferowania całe bogactwo smaków i aromatów. Wbrew obiegowym opiniom może też być bardzo zdrowa – zwłaszcza w naszym inspirującym, selerowym...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close