Chłodnik selerowy

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mały kefir
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Garść kopru
  • Garść szczypiorku
  • 1/2 ogórka
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki brokuła lub rzodkiewki
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Kefir, jogurt, czosnek, szczypiorek i seler zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • Przelać do miski, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać starty na tarce ogórek i posiekany drobno koper.
  • Ozdobić kiełkami i listkiem selera.

Zobacz więcej przepisów

Rozgrzewające zupy z selerem naciowym / blog Selerlove

Gdy za oknem mróz i śnieg, nic nie rozgrzeje cię lepiej niż aromatyczna, gęsta, smaczna zupa. Można ją zjeść na obiad, lunch, kolację, a nawet śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu, a przy tym wyrafinowana w smaku. Po prostu idealna. DLACZEGO WARTO JEŚĆ...

Kolory na talerzu. Jakie cenne składniki znajdziemy w zielonym selerze naciowym i innych warzywach?

Zielony seler naciowy, czerwona papryka, pomarańczowa dynia, fioletowy bakłażan – kolory warzyw mają olbrzymie znaczenie. Każdy z nich oznacza bogactwo innych składników odżywczych, przeciwutleniaczy, witamin oraz mikro - i makroelementów. Im więcej...

Dieta dla urody, czyli przepisy z selerem naciowym dla pięknej skóry, włosów i paznokci

Masz problemy z cerą? Twoje włosy są kruche, przesuszone i cienkie? Paznokcie łatwo się łamią? W takim razie koniecznie przyjrzyj się swojej diecie. To, co jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie, kondycję, dobre samopoczucie, ale także na wygląd. Nawet najlepsze i...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close