Chłodnik selerowy

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mały kefir
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Garść kopru
  • Garść szczypiorku
  • 1/2 ogórka
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki brokuła lub rzodkiewki
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Kefir, jogurt, czosnek, szczypiorek i seler zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • Przelać do miski, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać starty na tarce ogórek i posiekany drobno koper.
  • Ozdobić kiełkami i listkiem selera.

Zobacz więcej przepisów

Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Jak zostać wege? Porady i przepisy z selerem naciowym na dobry początek

Chcecie zrezygnować z mięsa, ale nie wiecie, jak się do tego zabrać? Na co zwrócić uwagę? Jak komponować posiłki? Wbrew pozorom to wcale nie jest trudne zadanie. Spróbujcie naszych prostych, pysznych dań z selerem naciowym i zakochajcie się w kuchni roślinnej. Gotowi?...

Zieleń na talerzu – dlaczego warto jeść seler naciowy i inne zielone warzywa?

Seler naciowy, brokuły, ogórki, cukinia, szpinak, jabłko, kiwi – to tylko niektóre zielone warzywa i owoce, na które warto zwrócić uwagę. Są smaczne, ożywcze, aż po skórkę wypełnione witaminami, minerałami oraz drogocennym chlorofilem. Co to oznacza w praktyce?...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close