Chłodnik selerowy

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mały kefir
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Garść kopru
  • Garść szczypiorku
  • 1/2 ogórka
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki brokuła lub rzodkiewki
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Kefir, jogurt, czosnek, szczypiorek i seler zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • Przelać do miski, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać starty na tarce ogórek i posiekany drobno koper.
  • Ozdobić kiełkami i listkiem selera.

Zobacz więcej przepisów

z cyklu wege: Wegetarianizm dla zdrowia. Zalety diety bezmięsnej

Jeszcze kilka lat temu u podstawy piramidy żywieniowej leżały zboża oraz produkty pełnoziarniste. Dzisiaj naukowcy głośno mówią, że kluczem do zdrowego życia i dobrego samopoczucia jest zwiększenie aktywności fizycznej oraz jadłospis oparty głównie na...

z cyklu wege: Grillowanie po wegeteriańsku: seler naciowy i inne warzywa na grilla

KOLOROWY GRILL Podstawą wegetariańskiego grilla są oczywiście warzywa. Dzięki nim nasze menu będzie nie tylko kolorowe, ale przede wszystkim znacznie zdrowsze oraz lżejsze. Zamiast kiełbasek i karkówki warto wrzucić na ruszt bakłażana pokrojonego na grube...

Tradycyjnie i nowocześnie – przepisy z selerem naciowym na Wielkanoc

Gustujecie w klasycznych potrawach i smakach z dzieciństwa? A może lubicie eksperymentować, próbować nowych rzeczy, zaskakiwać? Bez względu na odpowiedź – dobrze trafiliście. Dzisiaj przygotowaliśmy dla was garść inspiracji i  przepisów z selerem naciowym...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close