Jesienna sałatka makaronowa z selerem naciowym, orzechami i winogronami
Porcje:
4
Czas przygotowania:
20 minut
Czego potrzebujesz?
- 1/2 opakowania makaronu kokardki
- 3 szkl. mięsa z pieczonego kurczaka (lub filet usmażony w ulubionych przyprawach)
- 1 szkl. czerwonych winogron
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 duże jabłko
- 1/3 szkl. orzechów włoskich
- 1/4 szkl. jogurtu greckiego
- 1/4 szkl. majonezu
- szczypta suszonej cebuli
- sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
- W dużej misce wymieszać kurczaka, seler pokrojony w kostkę, pokruszone orzechy, jabłka pokrojone w cienkie półplasterki i winogrona przekrojone na pół.
- W osobnym naczyniu wymieszać jogurt z majonezem, solą i pieprzem.
- Polać wszystkie składniki, wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Zobacz więcej przepisów