Pieczony seler naciowy nadziewany kozim serem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

35 minut

Czego potrzebujesz?

  • 100 g koziego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • 5 łodyg selera naciowego
  • Sól do smaku

Jak przyrządzić:

  • W miseczce wymieszać ser z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i bazylią.
  • Łodygi selera przekroić na pół i napełnić serowym nadzieniem.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać odrobiną soli.
  • Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Seler musi zrobić się miękki, ale być nadal chrupiący

Zobacz więcej przepisów

Jak zachęcić dzieci do jedzenia selera naciowego i innych warzyw? Pomysły na ciekawe dania dla najmłodszych

Każdy z nas ma swoje smaki dzieciństwa, ulubione potrawy, produkty, połączenia. To właśnie w pierwszych latach życia uczymy się, co i jak jeść, w tym czasie kształtuje się nasz gust oraz kulinarne nawyki. Dlatego tak ważne jest, żeby już od małego...

Wiosenne surówki i sałatki z selerem naciowym

Wiosna już w pełni – a wraz z nią bogactwo warzyw sezonowych. My najbardziej lubimy komponować z nich kolorowe, pełne witamin, niesamowicie odżywcze sałatki i surówki. To smaczny sposób na odzyskanie sił i zregenerowanie organizmu po zimie. Nie wierzycie? Spróbujcie...

Seler naciowy na dobre samopoczucie – kolorowe przepisy w sam raz na jesień

Kiedy za oknem deszcz, chmury, zimno, my dla kontrastu proponujemy wam mnóstwo kolorów, smaków i aromatów na talerzu. Nasza sprawdzona recepta na jesienną chandrę to garść witamin, szczypta minerałów, solidna dawka zdrowia i oczywiście seler naciowy. Dzięki takiemu...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close