Pieczony seler naciowy nadziewany kozim serem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

35 minut

Czego potrzebujesz?

  • 100 g koziego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • 5 łodyg selera naciowego
  • Sól do smaku

Jak przyrządzić:

  • W miseczce wymieszać ser z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i bazylią.
  • Łodygi selera przekroić na pół i napełnić serowym nadzieniem.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać odrobiną soli.
  • Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Seler musi zrobić się miękki, ale być nadal chrupiący

Zobacz więcej przepisów

Antyoksydanty na talerzu, czyli dieta młodości z selerem naciowym w roli głównej

Działają przeciwstarzeniowo, poprawiają kondycję skóry, wspomagają układ odpornościowy, chronią przed nowotworami – to tylko niektóre z licznych właściwości prozdrowotnych antyoksydantów. Czym właściwie są? Jak włączyć je do swojego jadłospisu? I co z tym wszystkim...

Jak seler naciowy wspomaga odchudzanie / blog Selerlove

Marzy ci się zrzucanie zbędnych kilogramów? Chcesz czuć się lżej, zdrowiej, po prostu lepiej? Jedz seler naciowy! To prawdziwa bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych, któremu niestraszne najtrudniejsze nawet wyzwania. Z nim twoje życie będzie...

Gotowanie w stylu zero waste – pyszne przepisy z selerem naciowym

Obierki, korzenie warzyw, czerstwy chleb, ziemniaki z wczorajszego obiadu. Dla niektórych to resztki, dla nas – pełnowartościowe produkty, z których można przygotować fantastyczne, zaskakujące i bardzo zdrowe potrawy. Nie wierzycie? Sprawdźcie nasze nasze przepisy z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close