Pieczony seler naciowy nadziewany kozim serem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

35 minut

Czego potrzebujesz?

  • 100 g koziego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • 5 łodyg selera naciowego
  • Sól do smaku

Jak przyrządzić:

  • W miseczce wymieszać ser z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i bazylią.
  • Łodygi selera przekroić na pół i napełnić serowym nadzieniem.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać odrobiną soli.
  • Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Seler musi zrobić się miękki, ale być nadal chrupiący

Zobacz więcej przepisów

Jak seler naciowy wspomaga odchudzanie / blog Selerlove

Marzy ci się zrzucanie zbędnych kilogramów? Chcesz czuć się lżej, zdrowiej, po prostu lepiej? Jedz seler naciowy! To prawdziwa bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych, któremu niestraszne najtrudniejsze nawet wyzwania. Z nim twoje życie będzie...

Chłodnik z selerem naciowym oraz zupy warzywne na lato

Zaczęły się upały, a wraz z nimi sezon na chłodniki oraz lekkie zupy. To idealny sposób na pożywny, pełen witamin, a przy tym orzeźwiający obiad. Łatwe w przygotowaniu, podawane na wytrawnie, ostro lub słodko, warzywne zupy świetnie sprawdzą się wtedy,...

Zakochani w selerze naciowym – najlepsze przepisy na Walentynki

W tym roku zapewne spędzacie Walentynki w domu – we dwoje, kameralnie, nastrojowo. To wspaniała okazja, żeby wypróbować nowe przepisy, poeksperymentować, przyrządzić dla siebie i bliskiej osoby coś wyjątkowego i niecodziennego. Najlepiej – z selerem...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close