Pieczony seler naciowy nadziewany kozim serem

Porcje:

4

Czas przygotowania:

35 minut

Czego potrzebujesz?

  • 100 g koziego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • 5 łodyg selera naciowego
  • Sól do smaku

Jak przyrządzić:

  • W miseczce wymieszać ser z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i bazylią.
  • Łodygi selera przekroić na pół i napełnić serowym nadzieniem.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać odrobiną soli.
  • Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Seler musi zrobić się miękki, ale być nadal chrupiący

Zobacz więcej przepisów

Różne odmiany kuchni roślinnej – przepisy z selerem naciowym

Jak w praktyce wygląda dieta wegetariańska? Czym się różni od weganizmu? Ile właściwie jest rodzajów kuchni roślinnej? Żeby znaleźć odpowiedzi na te i inne pytania, wyruszymy w prawdziwie kulinarną podróż, spróbujemy przepisów z selerem naciowym z różnych zakątków...

Zdrowe grillowanie – przepis na majówkę w wersji fit

Rozpoczynanie sezonu grillowego w majówkę stało się już świecką tradycją. Jak go przetrwać nie rezygnując ze zdrowej diety? Żaden problem! Grill w wersji fit smakuje wyśmienicie, jest pełen warzyw i urzeka kolorami.  Myślisz, że skoro trenujesz i na co...

10 pomysłów na zupy z selerem naciowym. Zdrowe przepisy na każdą okazję

Szukacie pomysłu na lekki lunch? Pyszny obiad? Zaskakującą kolację? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was dziesięć prostych przepisów na zupy z selerem naciowym, które świetnie sprawdzą się na mniejszy i większy głód. Będzie smacznie, czasem klasycznie,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close