Dip z awokado i kawałkami selera naciowego

Porcje:

4

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 1 awokado
  • 3 rzodkiewki
  • ½ cytryny
  • Sól morska i pieprz
  • Seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgnieć awokado widelcem i dodaj wyciśnięty sok z cytryny.
  2. Drobno posiekaj rzodkiewki i dodaj je do dipu wraz ze szczyptą soli morskiej i mielonym czarnym pieprzem dobrej jakości.
  3. Podawaj z selerem naciowym

Zobacz więcej przepisów

Zielony start z selerem naciowym – kilka słów od Pani Moniki Rzepki

Rozpoczynająca się za chwilę wiosna to świetny moment, by odświeżyć naszą codzienną dietę o więcej surówek, sałatek, soków warzywnych. Doskonałym to tego składnikiem będzie seler naciowy. Znasz? Używasz? Kiedyś za nic nie dałabym się namówić na surówkę ani...

Seler naciowy na wiosnę – dieta na przesilenie wiosenne

Po zimie często jesteśmy zmęczeni, osłabieni i podatni na infekcje. Czasem mamy suchą skórę, łamliwe paznokcie albo matowe włosy. Wszystko to wynika z zimowej diety, ubogiej w świeże warzywa i owoce. Na wiosnę warto więc oczyścić organizm, zregenerować się...

Lekkie i zdrowe potrawy na Wielkanoc z selerem naciowym

Czy potrawy wielkanocne mogą być zdrowe? Jak najbardziej. Dzisiaj podpowiemy wam, jak w nowy sposób spojrzeć na tradycyjne świąteczne potrawy i wprowadzić na stół całą masę kolorów oraz wiosny. Gotowi? W takim razie zaczynamy. Jedzcie i świętujcie na...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close