Dip z awokado i kawałkami selera naciowego

Porcje:

4

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 1 awokado
  • 3 rzodkiewki
  • ½ cytryny
  • Sól morska i pieprz
  • Seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgnieć awokado widelcem i dodaj wyciśnięty sok z cytryny.
  2. Drobno posiekaj rzodkiewki i dodaj je do dipu wraz ze szczyptą soli morskiej i mielonym czarnym pieprzem dobrej jakości.
  3. Podawaj z selerem naciowym

Zobacz więcej przepisów

Kolory na talerzu. Jakie cenne składniki znajdziemy w zielonym selerze naciowym i innych warzywach?

Zielony seler naciowy, czerwona papryka, pomarańczowa dynia, fioletowy bakłażan – kolory warzyw mają olbrzymie znaczenie. Każdy z nich oznacza bogactwo innych składników odżywczych, przeciwutleniaczy, witamin oraz mikro - i makroelementów. Im więcej...

Podróżne menu – jak jeść zdrowo w trasie

Bilety kupione, walizka spakowana, lista miejsc, które warto zwiedzić - gotowa. Zanim wyruszysz w podróż nie zapomnij o małym co nieco na ząb. Czym kierować się przyrządzając zdrowy i lekkostrawny prowiant? Wiemy doskonale, że w przedwyjazdowej gorączce...

Jak zachęcić dzieci do jedzenia selera naciowego i innych warzyw? Pomysły na ciekawe dania dla najmłodszych

Każdy z nas ma swoje smaki dzieciństwa, ulubione potrawy, produkty, połączenia. To właśnie w pierwszych latach życia uczymy się, co i jak jeść, w tym czasie kształtuje się nasz gust oraz kulinarne nawyki. Dlatego tak ważne jest, żeby już od małego...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close