Dip z awokado i kawałkami selera naciowego

Porcje:

4

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 1 awokado
  • 3 rzodkiewki
  • ½ cytryny
  • Sól morska i pieprz
  • Seler naciowy

Jak przyrządzić:

  1. Rozgnieć awokado widelcem i dodaj wyciśnięty sok z cytryny.
  2. Drobno posiekaj rzodkiewki i dodaj je do dipu wraz ze szczyptą soli morskiej i mielonym czarnym pieprzem dobrej jakości.
  3. Podawaj z selerem naciowym

Zobacz więcej przepisów

10 powodów dla których warto wprowadzić selera naciowego do swojej diety już dziś !

Wpis powstał dzięki uprzejmości Pani Sylwii prowadzącej bloga kulinarnego Ostra na słodko. Pani Sylwia jest uczestniczką V edycji MasterChef Polska, autorką kilkuset publikacji w czasopismach kobiecych. Kilkukrotnie wystąpiła w telewizji, m.in. w programie...

Detoks na wiosnę – koktajl z selerem naciowym i nie tylko

Męczą cię objawy przesilenia wiosennego? Jeżeli po zimie czujesz zmęczenie, masz problemy z koncentracją, chcesz rozświetlić cerę i po prostu poczuć się lepiej, spróbuj koktajlowego detoksu. W ten sposób dostarczysz organizmowi cennych witamin i z...

Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close