Dip o smaku sera Cheddar z kawałkami selera naciowego
Porcje:
4 – 6
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
brak
Będziesz potrzebował:
- 2 selery naciowe (serca), opłukane
- 75 g dojrzałego sera cheddar, drobno startego
- 100 g miękkiego sera
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 cebulki dymki, drobno posiekane
- Świeżo zmielony czarny pieprz
Jak przyrządzić:
- Pokrój seler wzdłuż na ćwiartki.
- Umieść pozostałe składniki w misce, wymieszaj wszystko razem i dopraw do smaku
Informacje o wartości odżywczej:
- Porcje 4-6
- 231-142 kcal
- 20-13 g tłuszczu
- 12-8 g tłuszczów nasyconych
- 7-5 g białka
- 1,5-1 g węglowodanu
- 1-0,7 g błonnika
- 0,7-0,5 g soli
Zobacz więcej przepisów