Dip o smaku sera Cheddar z kawałkami selera naciowego

Porcje:

4 – 6

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 2 selery naciowe (serca), opłukane
  • 75 g dojrzałego sera cheddar, drobno startego
  • 100 g miękkiego sera
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 cebulki dymki, drobno posiekane
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Jak przyrządzić:

  • Pokrój seler wzdłuż na ćwiartki.
  • Umieść pozostałe składniki w misce, wymieszaj wszystko razem i dopraw do smaku

Informacje o wartości odżywczej:

  • Porcje 4-6
  • 231-142 kcal
  • 20-13 g tłuszczu
  • 12-8 g tłuszczów nasyconych
  • 7-5 g białka
  • 1,5-1 g węglowodanu
  • 1-0,7 g błonnika
  • 0,7-0,5 g soli

Zobacz więcej przepisów

Kulinarne podróże – seler naciowy w kuchniach świata

Relaks w ciepłych krajach, zwiedzanie zabytków, podróż przez wydmy pustyni, zdobywanie szczytów gór albo szalona wycieczka dookoła świata – każdy z nas ma własny patent na udany odpoczynek. Jednak bez względu na to, czy właśnie sączysz drinka pod palemką,...

Karnawałowe zdrowe potrawy z selerem naciowym / blog Selerlove

Zaczyna się nowy rok – wraz z nim karnawał, bale maskowe, imprezy i dyskoteki. Szampańskiej zabawie najczęściej towarzyszą wysokokaloryczne, tuczące przekąski. Czy tak musi być? Odpowiadamy: nie! Dzisiaj podzielimy się z wami pomysłami na to, jak...

Warzywne koktajle z selerem naciowym – szklanka pełna zdrowia

Uwielbiają je modelki, trenerzy personalni i prawie całe Hollywood. Na punkcie zdrowych, warzywnych koktajli oszalał też Instagram. Szczególnie polecamy warzywne koktajle z selerem naciowym! Czemu warto wpleść je do swojej codziennej diety? Beyonce...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close