Dip o smaku sera Cheddar z kawałkami selera naciowego

Porcje:

4 – 6

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 2 selery naciowe (serca), opłukane
  • 75 g dojrzałego sera cheddar, drobno startego
  • 100 g miękkiego sera
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 cebulki dymki, drobno posiekane
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Jak przyrządzić:

  • Pokrój seler wzdłuż na ćwiartki.
  • Umieść pozostałe składniki w misce, wymieszaj wszystko razem i dopraw do smaku

Informacje o wartości odżywczej:

  • Porcje 4-6
  • 231-142 kcal
  • 20-13 g tłuszczu
  • 12-8 g tłuszczów nasyconych
  • 7-5 g białka
  • 1,5-1 g węglowodanu
  • 1-0,7 g błonnika
  • 0,7-0,5 g soli

Zobacz więcej przepisów

Seler naciowy na dobry sen i stres – odpowiednia dieta

Kiedy doskwiera ci bezsenność, znużenie i stres, przyjrzyj się swojemu jadłospisowi. Winna może być nieodpowiednia dieta. Wszystko dlatego, że pozbawiony witamin oraz minerałów organizm jest bardziej podatny na zmęczenie i nerwy. Dzisiaj podpowiemy wam,...

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Pasty, sosy, dipy z selerem naciowym i nie tylko

Pomaga dbać o linię, przyspiesza metabolizm, dodaje skórze blasku, zmniejsza stres, zapobiega osteoporozie, a na dodatek jest afrodyzjakiem! Nic dziwnego, że to jedno z ulubionych warzyw osób prowadzących zdrowy styl życia. Co jeszcze kryje w sobie seler...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close