Seler nadziewany na 3 sposoby
Aby przyrządzić te pyszne i szybkie przekąski potrzebujesz przede wszystkim pęczek selera naciowego.
Poniżej znajdziesz trzy warianty smakowe.
*To danie można modyfikować wedle tego co masz akurat w swojej kuchni! Jeżeli masz propozycję, którą chcesz się podzielić napisz do nas!
Nadzienie nr 1
- Nadzienie 1
- Twaróg kozi
- Jabłko
- Garść orzechów włoskich
- Łyżeczka miodu
Jabłko kroimy w drobną kostkę. Orzechy drobno siekamy. Mieszamy wszystko z twarożkiem i doprawiamy do smaku miodem. Pastą napełniamy łódki z selera.
Nadzienie nr 2
- Masło orzechowe 100%
- Ostra wędzona papryka
- Sól himalajska gruboziarnista
Łódki z selera napełniamy masłem orzechowym i posypujemy papryką i grubą solą.
Nadzienie nr 3
- Puszka ciecierzycy
- Ząbek czosnku
- Łyżeczka soku z cytryny
- 5 łyżeczek tahini
- Pół łyżeczki kminu rzymskiego
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i napełniamy nią łódeczki z selera.
Zobacz więcej przepisów