Seler nadziewany na 3 sposoby

Aby przyrządzić te pyszne i szybkie przekąski potrzebujesz przede wszystkim pęczek selera naciowego.

Poniżej znajdziesz trzy warianty smakowe.

 

*To danie można modyfikować wedle tego co masz akurat w swojej kuchni!  Jeżeli masz propozycję, którą chcesz się podzielić napisz do nas! 

 

Nadzienie nr 1

  • Nadzienie 1
  • Twaróg kozi
  • Jabłko
  • Garść orzechów włoskich
  • Łyżeczka miodu

Jabłko kroimy w drobną kostkę. Orzechy drobno siekamy. Mieszamy wszystko z twarożkiem i doprawiamy do smaku miodem. Pastą napełniamy łódki z selera.

Nadzienie nr 2

  • Masło orzechowe 100%
  • Ostra wędzona papryka
  • Sól himalajska gruboziarnista

Łódki z selera napełniamy masłem orzechowym i posypujemy papryką i grubą solą.

Nadzienie nr 3

  • Puszka ciecierzycy
  • Ząbek czosnku
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • 5 łyżeczek tahini
  • Pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i napełniamy nią łódeczki z selera.

Zobacz więcej przepisów

Wegetariańskie posiłki z selerem naciowym dla sportowców (i nie tylko) – przepisy

Jesteście wegetarianami i lubicie uprawiać sport? Szukacie inspiracji na roślinne posiłki po treningu? A może dopiero rozważacie zmianę diety i zastanawiacie się, jak to wpłynie na wasze zdrowie oraz kondycję? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj przyjrzymy się...

Warzywne koktajle z selerem naciowym – szklanka pełna zdrowia

Uwielbiają je modelki, trenerzy personalni i prawie całe Hollywood. Na punkcie zdrowych, warzywnych koktajli oszalał też Instagram. Szczególnie polecamy warzywne koktajle z selerem naciowym! Czemu warto wpleść je do swojej codziennej diety? Beyonce...

Karnawałowe zdrowe potrawy z selerem naciowym / blog Selerlove

Zaczyna się nowy rok – wraz z nim karnawał, bale maskowe, imprezy i dyskoteki. Szampańskiej zabawie najczęściej towarzyszą wysokokaloryczne, tuczące przekąski. Czy tak musi być? Odpowiadamy: nie! Dzisiaj podzielimy się z wami pomysłami na to, jak...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close