Seler nadziewany na 3 sposoby

Aby przyrządzić te pyszne i szybkie przekąski potrzebujesz przede wszystkim pęczek selera naciowego.

Poniżej znajdziesz trzy warianty smakowe.

 

*To danie można modyfikować wedle tego co masz akurat w swojej kuchni!  Jeżeli masz propozycję, którą chcesz się podzielić napisz do nas! 

 

Nadzienie nr 1

  • Nadzienie 1
  • Twaróg kozi
  • Jabłko
  • Garść orzechów włoskich
  • Łyżeczka miodu

Jabłko kroimy w drobną kostkę. Orzechy drobno siekamy. Mieszamy wszystko z twarożkiem i doprawiamy do smaku miodem. Pastą napełniamy łódki z selera.

Nadzienie nr 2

  • Masło orzechowe 100%
  • Ostra wędzona papryka
  • Sól himalajska gruboziarnista

Łódki z selera napełniamy masłem orzechowym i posypujemy papryką i grubą solą.

Nadzienie nr 3

  • Puszka ciecierzycy
  • Ząbek czosnku
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • 5 łyżeczek tahini
  • Pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i napełniamy nią łódeczki z selera.

Zobacz więcej przepisów

Przepisy z selerem naciowym kuchni amerykańskiej

Lekkie jajeczne muffinki na śniadanie, makaron z serem na obiad, kolacja w hawajskim stylu – kuchnia amerykańska ma nam do zaoferowania całe bogactwo smaków i aromatów. Wbrew obiegowym opiniom może też być bardzo zdrowa – zwłaszcza w naszym inspirującym, selerowym...

Pomysł na roślinną kolację – pyszne przepisy z selerem naciowym

O której godzinie najlepiej zjeść ostatni posiłek przed snem? Jak go skomponować? Których produktów lepiej unikać ‒ i dlaczego? Wokół kolacji, nie tylko wegetariańskiej, narosło wiele szkodliwych mitów. Dzisiaj rozprawimy się z nimi wszystkimi i na smacznych...

Roślinne burgery z selerem naciowym – proste i szybkie przepisy

Soczysty burger w bułce, frytki, shake – oto klasyczny, amerykański zestaw, któremu wprost nie sposób się oprzeć. Zwłaszcza, gdy rolę główną gra w nim roślinny kotlet z selerem naciowym. Według nas smakuje jeszcze lepiej od tradycyjnego. Nie musicie jednak wierzyć na...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close