Seler nadziewany na 3 sposoby

Aby przyrządzić te pyszne i szybkie przekąski potrzebujesz przede wszystkim pęczek selera naciowego.

Poniżej znajdziesz trzy warianty smakowe.

 

*To danie można modyfikować wedle tego co masz akurat w swojej kuchni!  Jeżeli masz propozycję, którą chcesz się podzielić napisz do nas! 

 

Nadzienie nr 1

  • Nadzienie 1
  • Twaróg kozi
  • Jabłko
  • Garść orzechów włoskich
  • Łyżeczka miodu

Jabłko kroimy w drobną kostkę. Orzechy drobno siekamy. Mieszamy wszystko z twarożkiem i doprawiamy do smaku miodem. Pastą napełniamy łódki z selera.

Nadzienie nr 2

  • Masło orzechowe 100%
  • Ostra wędzona papryka
  • Sól himalajska gruboziarnista

Łódki z selera napełniamy masłem orzechowym i posypujemy papryką i grubą solą.

Nadzienie nr 3

  • Puszka ciecierzycy
  • Ząbek czosnku
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • 5 łyżeczek tahini
  • Pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i napełniamy nią łódeczki z selera.

Zobacz więcej przepisów

Jednogarnkowe dania z selerem naciowym – pomysł na szybki i zdrowy obiad

W tym roku wiosna nas nie rozpieszcza. Ciągłe zmiany pogody, skoki ciśnienia, duże różnice temperatur – wszystko to sprawia, że jesteśmy bardziej podatni na infekcje, łatwiej się męczymy i dekoncentrujemy. Pomóc może dieta bogata w sezonowe warzywa....

z cyklu wege: Grillowanie po wegeteriańsku: seler naciowy i inne warzywa na grilla

KOLOROWY GRILL Podstawą wegetariańskiego grilla są oczywiście warzywa. Dzięki nim nasze menu będzie nie tylko kolorowe, ale przede wszystkim znacznie zdrowsze oraz lżejsze. Zamiast kiełbasek i karkówki warto wrzucić na ruszt bakłażana pokrojonego na grube...

Zdrowy fast food? Poznaj przepisy na „szybkie jedzenie” z selerem naciowym

Tempo życia nie sprzyja przygotowywaniu codziennych posiłków z odpowiednią uwagą i zaangażowaniem, dlatego pewnie nie raz zamówiliście na obiad pizzę czy hamburgera. To prostsze, szybkie i łatwe – ale czy na pewno? Dzisiaj pokażemy wam, że wartościowy...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close