Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, jabłka i sera pleśniowego

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 3 pałeczki selera
  • 1 jabłko odmiana Pink Lady
  • 4 rzodkiewki
  • 150 g sera Dolcelatte
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki czerwonego octu winnego

Jak przyrządzić:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki i połam ser na kawałki.
  2. Połącz składniki w dużej misce wraz z orzechami, oliwą i octem, dobrze dopraw i potrząśnij, by się wymieszały.
  3. Rozłóż na dużym talerzu i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

z cyklu wege: Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Dieta dla seniora – Zdrowe przepisy z selerem naciowym w roli głównej

Czym powinna wyróżniać się dobra dieta dla seniora? Na co zwrócić uwagę przy jej komponowaniu? Jak bez względu na wiek zachować dobre samopoczucie i energię do działania? W czasach, w których bardziej niż kiedykolwiek wcześniej powinniśmy dbać o zdrowie,...

Dieta cukrzycowa. Zdrowe przepisy z selerem naciowym dla diabetyków

Chyba większości z nas dieta cukrzycowa kojarzy się z ograniczeniami. Wbrew pozorom nie musi być jednak nudna i nieciekawa. Jak więc jeść zdrowo, a przy tym smacznie i różnorodnie? Na co powinni zwracać uwagę diabetycy? Dlaczego warto włączyć seler naciowy...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close