Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, jabłka i sera pleśniowego

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 3 pałeczki selera
  • 1 jabłko odmiana Pink Lady
  • 4 rzodkiewki
  • 150 g sera Dolcelatte
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki czerwonego octu winnego

Jak przyrządzić:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki i połam ser na kawałki.
  2. Połącz składniki w dużej misce wraz z orzechami, oliwą i octem, dobrze dopraw i potrząśnij, by się wymieszały.
  3. Rozłóż na dużym talerzu i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Kolacja z selerem naciowym – przepisy i inspiracje

Szukacie pomysłu na zdrową kolację? Co można, a czego stanowczo nie wolno? Kiedy najlepiej ją jeść? Dzisiaj obalimy kilka mitów i podzielimy się z wami pomysłami na zdrową, lekką oraz smaczną kolację z selerem naciowym. Dzięki naszym przepisom zadbacie o...

Wigilia z selerem naciowym, czyli jak zjeść pysznie i zdrowo w święta

Seler naciowy to warzywo o wszechstronnym zastosowaniu. Podczas wigilijnej wieczerzy również może odgrywać niezwykle istotną rolę. Dlaczego warto zadbać o jego obecność na świątecznym stole i jakie cenne składniki znajdziecie w tym zielonym warzywie? Już...

z cyklu wege: Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close