Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, jabłka i sera pleśniowego

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 3 pałeczki selera
  • 1 jabłko odmiana Pink Lady
  • 4 rzodkiewki
  • 150 g sera Dolcelatte
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki czerwonego octu winnego

Jak przyrządzić:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki i połam ser na kawałki.
  2. Połącz składniki w dużej misce wraz z orzechami, oliwą i octem, dobrze dopraw i potrząśnij, by się wymieszały.
  3. Rozłóż na dużym talerzu i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Dieta dla urody – zalety selera naciowego

Słońce, opalanie, wiatr, morska woda – wszystko to, choć dla nas wiąże się z wypoczynkiem, dla naszej skóry i włosów może być męczące! Po wakacjach koniecznie więc przyjrzyj się swojemu jadłospisowi i uzupełnij go o produkty, które odżywią Cię od wewnątrz....

Zdrowe grillowanie – przepis na majówkę w wersji fit

Rozpoczynanie sezonu grillowego w majówkę stało się już świecką tradycją. Jak go przetrwać nie rezygnując ze zdrowej diety? Żaden problem! Grill w wersji fit smakuje wyśmienicie, jest pełen warzyw i urzeka kolorami.  Myślisz, że skoro trenujesz i na co...

Dieta dla sportowców. Przepisy z selerem naciowym dla aktywnych

Prawidłowe odżywianie jest dla sportowców niemal tak samo ważne, jak wysiłek fizyczny. Każdą dietę opracowuje się indywidualnie, w zależności od dyscypliny, natężenia treningów i oczekiwanych rezultatów. Zobaczcie nasze propozycje pysznych dań dla...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close