Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, jabłka i sera pleśniowego

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 3 pałeczki selera
  • 1 jabłko odmiana Pink Lady
  • 4 rzodkiewki
  • 150 g sera Dolcelatte
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki czerwonego octu winnego

Jak przyrządzić:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki i połam ser na kawałki.
  2. Połącz składniki w dużej misce wraz z orzechami, oliwą i octem, dobrze dopraw i potrząśnij, by się wymieszały.
  3. Rozłóż na dużym talerzu i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Czas na dietę! Przepisy z selerem naciowym na dobry początek odchudzania

Chcecie zrzucić zbędne kilogramy? Poczuć się lepiej we własnym ciele? Zadbać o zdrowie, kondycję i samopoczucie? Dzisiaj podpowiemy wam, jak skutecznie rozpocząć odchudzanie, na co zwrócić uwagę i dlaczego warto planować codzienny jadłospis. Dzięki naszym...

Wege kuchnia dla najmłodszych – sprawdzone i zdrowe przepisy z selerem naciowym

Czy dieta roślinna może być dobra dla dzieci? Jak wpływa na ich rozwój? Co radzą specjaliści? Dzisiaj wspólnie poszukamy odpowiedzi na te i inne pytania. Weźmiemy pod lupę kontrowersje, sprawdzimy badania, przetestujemy przepisy, spróbujemy nowych smaków. Dołączcie do...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close