Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, jabłka i sera pleśniowego

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 3 pałeczki selera
  • 1 jabłko odmiana Pink Lady
  • 4 rzodkiewki
  • 150 g sera Dolcelatte
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki czerwonego octu winnego

Jak przyrządzić:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki i połam ser na kawałki.
  2. Połącz składniki w dużej misce wraz z orzechami, oliwą i octem, dobrze dopraw i potrząśnij, by się wymieszały.
  3. Rozłóż na dużym talerzu i podawaj od razu po przyrządzeniu.

Zobacz więcej przepisów

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Wegetarianizm dla zdrowia. Zalety diety bezmięsnej

Jeszcze kilka lat temu u podstawy piramidy żywieniowej leżały zboża oraz produkty pełnoziarniste. Dzisiaj naukowcy głośno mówią, że kluczem do zdrowego życia i dobrego samopoczucia jest zwiększenie aktywności fizycznej oraz jadłospis oparty głównie na...

Poznaj najnowsze trendy w dietetyce – przepisy z selerem naciowym i innymi warzywami

W ostatnich latach nasze podejście do jedzenia bardzo się zmieniło. Zwracamy uwagę nie tylko na smak, ale też jakość, zdrowie, aspekty etyczne i środowiskowe. Interesują nas składy produktów oraz sposób ich wytwarzania. Za zmianami w myśleniu idą też...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close