Pasta jajeczna z selerem

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 jajka na twardo
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki majonezu (lub 2 łyżki jogurtu greckiego z łyżeczką musztardy Dijon)
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Jajka, seler i szczypiorek kroimy drobno i mieszamy w miseczce z majonezem lub jogurtem.

  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na toście lub kromce chleba.  

Zobacz więcej przepisów

Kuchnia bałkańska – czyli pyszne, domowe jedzenie z selerem naciowym w roli głównej

Wyrazisty smak, bogactwo aromatów, różnorodność – to tylko trzy najważniejsze cechy kuchni bałkańskiej. Mieszkańcy tego regionu uwielbiają wspólne gotowanie, mocne przyprawy i dobrej jakości lokalne produkty. Takie jak nasze warzywo do zadań specjalnych –...

Dieta cukrzycowa. Zdrowe przepisy z selerem naciowym dla diabetyków

Chyba większości z nas dieta cukrzycowa kojarzy się z ograniczeniami. Wbrew pozorom nie musi być jednak nudna i nieciekawa. Jak więc jeść zdrowo, a przy tym smacznie i różnorodnie? Na co powinni zwracać uwagę diabetycy? Dlaczego warto włączyć seler naciowy...

Pożywny seler naciowy na śniadanie – zdrowe propozycje

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jeżeli będzie dobrze zbilansowany, doda nam energii, dostarczy niezbędnych składników odżywczych, pomoże  utrzymać koncentrację, po prostu sprawi, że poczujemy się fantastycznie. Dlatego warto wstać chwilę wcześniej...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close