Pasta jajeczna z selerem

Porcje:

1

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • 2 jajka na twardo
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki majonezu (lub 2 łyżki jogurtu greckiego z łyżeczką musztardy Dijon)
  • Sól
  • Pieprz

Jak przyrządzić:

  • Jajka, seler i szczypiorek kroimy drobno i mieszamy w miseczce z majonezem lub jogurtem.

  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na toście lub kromce chleba.  

Zobacz więcej przepisów

Naturalny afrodyzjak seler naciowy / blog Selerlove

Madame de Pompadour, faworyta króla Ludwika XV, jedna z najpiękniejszych i najbardziej pożądanych kobiet swojej epoki, jako afrodyzjak wysoko ceniła seler. Casanova co rano zjadał pięćdziesiąt ostryg, polanych jedynie sokiem z cytryny. Napoleon z kolei...

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Przekąski z selera naciowego i inne wegetariańskie propozycje na wakacje

Wędrówka górskimi szlakami, zwiedzanie zabytków, bliższe i dalsze wycieczki, odpoczynek na plaży, kąpiele słoneczne – bez względu na to, jak spędzacie urlop, z pewnością przydadzą się wam pyszne, pożywne przekąski. Dzięki nim na dłużej zachowacie siły i z...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close