Surówka Colesław z selera naciowego i rzodkiewki

Jest to świeższe wydanie tradycyjnej surówki Colesław, a dzięki chrupiącemu selerowi i ostrej rzodkiewce zapewnia dodatkowe doznania kulinarne.

Porcje:

6

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 20 rzodkiewek
  • 1 duża marchewka
  • 6 szalotek
  • 4 pałeczki selera
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • 100 ml majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Jak przyrządzić:

  1. Zetrzyj rzodkiewkę i marchew na grubych oczkach, a następnie drobno pokrój szalotkę i seler.
  2. Wymieszaj biały ocet winny, majonez i jogurt, a następnie przypraw.
  3. Dodaj warzywa i wszystko dobrze wymieszaj, by składniki się połączyły.

 

Uwagi:
Podawaj z daniem sałatkowym, w kanapce z zimnym mięsem lub jako dodatek do każdego posiłku.
Jeśli surówka została zrobiona wcześniej, przed podaniem dobrze wymieszaj, aby ponownie połączyć wszystkie składniki.

Zobacz więcej przepisów

Roślinne burgery z selerem naciowym – proste i szybkie przepisy

Soczysty burger w bułce, frytki, shake – oto klasyczny, amerykański zestaw, któremu wprost nie sposób się oprzeć. Zwłaszcza, gdy rolę główną gra w nim roślinny kotlet z selerem naciowym. Według nas smakuje jeszcze lepiej od tradycyjnego. Nie musicie jednak wierzyć na...

Wiosenne przywitanie z brokułem Bimi®

Wiosna jest doskonałym momentem na wprowadzenie do naszej diety nowych elementów - doskonałą propozycją jest zielony znajomy selera naciowego - brokuł Bimi® Powszechnie wiadomo, że brokuł jest jednym z najzdrowszych warzyw, które można dodać do swojej diety. Brokuł...

Sylwester z selerem naciowym – proste i efektowne przekąski na domowe świętowanie

W tym roku chyba większość z nas spędza Sylwestra w domu. Nie musi to jednak oznaczać nudy – wręcz przeciwnie. Dzięki przekąskom z selerem naciowym wasze świętowanie zyska zupełnie nowy wymiar – będzie ciekawie, wytwornie, smacznie i zdrowo. Tak rozpoczęty...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close