Sałatka z tuńczyka i ogórka

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera
  • 1/3 ogórka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 limonki
  • 1 łyżka prawdziwego majonezu
  • sól
  • pieprz

Jak przyrządzić:

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.
  • Ogórka, cebulę i seler pokroić w drobną kostkę.
  • Dodać do tuńczyka i doprawić do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem z limonki. Idealnie sprawdzi się jako pasta na kanapki.

*Świetnie smakuje podane na liściu sałaty rzymskiej.

Zobacz więcej przepisów

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Kuchnia azjatycka – pyszne i zdrowe przepisy z selerem naciowym w roli głównej

Aromatyczne przyprawy, wyrazisty smak, dużo warzyw, mało tłuszczu, a do tego samo zdrowie – tak w skrócie można scharakteryzować kuchnię azjatycką. To nie tylko jedzenie, ale cała filozofia gotowania, w którą idealnie wpisuje się nasze warzywo do zadań...

Przepis na Wielkanoc – świąteczne potrawy z selerem naciowym

W tym roku Wielkanoc spędzamy w specyficzny sposób – często w mniejszym gronie, z dala od rodziny. To trudna sytuacja, tym bardziej warto zadbać, żeby świąteczne śniadanie było wyjątkowe, pyszne i przede wszystkim zdrowe. Możemy wam w tym pomóc. Spróbujcie...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close