Sałatka z tuńczyka i ogórka

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera
  • 1/3 ogórka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 limonki
  • 1 łyżka prawdziwego majonezu
  • sól
  • pieprz

Jak przyrządzić:

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.
  • Ogórka, cebulę i seler pokroić w drobną kostkę.
  • Dodać do tuńczyka i doprawić do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem z limonki. Idealnie sprawdzi się jako pasta na kanapki.

*Świetnie smakuje podane na liściu sałaty rzymskiej.

Zobacz więcej przepisów

Lekkie i zdrowe potrawy na Wielkanoc z selerem naciowym

Czy potrawy wielkanocne mogą być zdrowe? Jak najbardziej. Dzisiaj podpowiemy wam, jak w nowy sposób spojrzeć na tradycyjne świąteczne potrawy i wprowadzić na stół całą masę kolorów oraz wiosny. Gotowi? W takim razie zaczynamy. Jedzcie i świętujcie na...

12 wigilijnych potraw z selerem naciowym – poznaj smak zdrowych świąt

Choinka udekorowana, pierniczki upieczone i polukrowane, prezenty spakowane – zostaje tylko przygotować dwanaście potraw na wigilijny stół. Dzisiaj podpowiemy wam, jak zrobić to szybko, pysznie, a do tego wszystkiego bardzo, bardzo zdrowo. Sprawdźcie nasze przepisy z...

Czas na dietę! Przepisy z selerem naciowym na dobry początek odchudzania

Chcecie zrzucić zbędne kilogramy? Poczuć się lepiej we własnym ciele? Zadbać o zdrowie, kondycję i samopoczucie? Dzisiaj podpowiemy wam, jak skutecznie rozpocząć odchudzanie, na co zwrócić uwagę i dlaczego warto planować codzienny jadłospis. Dzięki naszym...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close