Sałatka z tuńczyka i ogórka

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera
  • 1/3 ogórka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 limonki
  • 1 łyżka prawdziwego majonezu
  • sól
  • pieprz

Jak przyrządzić:

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.
  • Ogórka, cebulę i seler pokroić w drobną kostkę.
  • Dodać do tuńczyka i doprawić do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem z limonki. Idealnie sprawdzi się jako pasta na kanapki.

*Świetnie smakuje podane na liściu sałaty rzymskiej.

Zobacz więcej przepisów

z cyklu wege: Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Chłodnik z selerem naciowym oraz zupy warzywne na lato

Zaczęły się upały, a wraz z nimi sezon na chłodniki oraz lekkie zupy. To idealny sposób na pożywny, pełen witamin, a przy tym orzeźwiający obiad. Łatwe w przygotowaniu, podawane na wytrawnie, ostro lub słodko, warzywne zupy świetnie sprawdzą się wtedy,...

Jak seler naciowy wspomaga odchudzanie / blog Selerlove

Marzy ci się zrzucanie zbędnych kilogramów? Chcesz czuć się lżej, zdrowiej, po prostu lepiej? Jedz seler naciowy! To prawdziwa bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych, któremu niestraszne najtrudniejsze nawet wyzwania. Z nim twoje życie będzie...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close