Sałatka z tuńczyka i ogórka

Porcje:

2

Czas przygotowania:

10 minut

Czego potrzebujesz?

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera
  • 1/3 ogórka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 limonki
  • 1 łyżka prawdziwego majonezu
  • sól
  • pieprz

Jak przyrządzić:

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.
  • Ogórka, cebulę i seler pokroić w drobną kostkę.
  • Dodać do tuńczyka i doprawić do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem z limonki. Idealnie sprawdzi się jako pasta na kanapki.

*Świetnie smakuje podane na liściu sałaty rzymskiej.

Zobacz więcej przepisów

Przyprawy i zioła w kuchni. Pomysły na pełne aromatu potrawy z selerem naciowym

Aromatyczne, kolorowe, smaczne, a do tego pełne witamin i minerałów – bez nich nasza kuchnia byłaby po prostu nudna. Przyprawy poprawiają odporność, dbają o układ pokarmowy, działają antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo, a do tego pomagają w walce ze...

Pomysł na seler naciowy: wegeburgery i kotlety z warzyw

Roślinne kotlety to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych obiadów. Podawane „po miejsku” w bułce, klasycznie z ziemniaczkami i ulubionymi surówkami, doskonałe do pracy, na piknik oraz dla małych niejadków – burgery i kotlety z warzyw stają się coraz...

Jak przyrządzić seler naciowy – przechowywanie, właściwości i przepisy

Seler naciowy cieszy się coraz większą popularnością. Bardzo słusznie! To najlepszy wspomagasz diety, bomba witaminowa, warzywo do zadań specjalnych. Zastanawiasz się jak przyrządzić seler naciowy? Do czego nadają się liście, a do czego łodygi selera...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close