Zielona FRITTATA z selerem

Porcje:

2

Czas przygotowania:

20 minut

Czego potrzebujesz?

  • 3-4 łodygi selera
  • Cebula dymka
  • Garść szpinaku
  • Pół zielonej papryki
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Pół małej cukinii
  • 2 jajka
  • 2 łyżki prawdziwej fety
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • Masło klarowane

Jak przyrządzić:

  • Seler oczyścić i odciąć dolną część. Pokroić w cienkie plasterki.
  • Cebule dymkę poszatkować (razem ze szczypiorem).
  • Paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
  • Szpinak dobrze wypłukać, zwinąć w rulon i pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
  • W międzyczasie rozbełtać jajka z przyprawami.
  • Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać jajkami. Posypać pokruszoną fetą.
  • Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec aż masa się zetnie, a wierzch lekko przyrumieni.

Zobacz więcej przepisów

Nowe diety i kulinarne trendy – na przykładzie przepisów z selerem naciowym

Co jedzą peskatarianie i czym się różnią od wegetarian? Jak działa fleksitarianizm? Dlaczego klimatarianizm zdobywa coraz więcej zwolenników? Dzisiaj wspólnie poszukamy odpowiedzi na te i inne pytania, poznamy najnowsze kulinarne trendy, popularne diety oraz pyszne...

Pomysł na posiłek po treningu – 10 fit przepisów z selerem naciowym

Biegacie? Pływacie? A może jeździcie na rowerze? Bez względu na to, jaki rodzaj aktywności uprawiacie, pamiętajcie, żeby łączyć go z pysznym, zdrowym jedzeniem, zwłaszcza bezpośrednio po treningu. Tylko w ten sposób rzeczywiście poprawicie swoją kondycję i wyniki...

Zbilansowana dieta – czyli jaka? Zasady zdrowego odżywiania z selerem naciowym

Chcecie zrzucić zbędne kilogramy? Czuć się dobrze i lekko w swoim ciele? Mieć energię do działania? Możecie osiągnąć to wszystko bez głodówek, wyrzeczeń i restrykcyjnego liczenia kalorii. Wystarczy, że wasz codzienny jadłospis będzie zbilansowany - tylko i...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close