Zielona FRITTATA z selerem
Porcje:
2
Czas przygotowania:
20 minut
Czego potrzebujesz?
- 3-4 łodygi selera
- Cebula dymka
- Garść szpinaku
- Pół zielonej papryki
- Łyżka posiekanej natki pietruszki
- Pół małej cukinii
- 2 jajka
- 2 łyżki prawdziwej fety
- Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- Masło klarowane
Jak przyrządzić:
- Seler oczyścić i odciąć dolną część. Pokroić w cienkie plasterki.
- Cebule dymkę poszatkować (razem ze szczypiorem).
- Paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
- Szpinak dobrze wypłukać, zwinąć w rulon i pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
- W międzyczasie rozbełtać jajka z przyprawami.
- Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać jajkami. Posypać pokruszoną fetą.
- Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec aż masa się zetnie, a wierzch lekko przyrumieni.
Zobacz więcej przepisów