Zielona FRITTATA z selerem

Porcje:

2

Czas przygotowania:

20 minut

Czego potrzebujesz?

  • 3-4 łodygi selera
  • Cebula dymka
  • Garść szpinaku
  • Pół zielonej papryki
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Pół małej cukinii
  • 2 jajka
  • 2 łyżki prawdziwej fety
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • Masło klarowane

Jak przyrządzić:

  • Seler oczyścić i odciąć dolną część. Pokroić w cienkie plasterki.
  • Cebule dymkę poszatkować (razem ze szczypiorem).
  • Paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
  • Szpinak dobrze wypłukać, zwinąć w rulon i pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
  • W międzyczasie rozbełtać jajka z przyprawami.
  • Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać jajkami. Posypać pokruszoną fetą.
  • Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec aż masa się zetnie, a wierzch lekko przyrumieni.

Zobacz więcej przepisów

Najlepsza domowa pizza z selerem naciowym

Jaką pizzę lubicie najbardziej? Włoską, na cieniutkim i chrupkim spodzie? Puszystą amerykańską? Z sosami czy oliwą? Możliwości jest wiele, każda równie smaczna i kusząca. Dzisiaj zdradzimy wam nasze pomysły na wspaniałą domową pizzę – z selerem naciowym i...

Chłodnik z selerem naciowym oraz zupy warzywne na lato

Zaczęły się upały, a wraz z nimi sezon na chłodniki oraz lekkie zupy. To idealny sposób na pożywny, pełen witamin, a przy tym orzeźwiający obiad. Łatwe w przygotowaniu, podawane na wytrawnie, ostro lub słodko, warzywne zupy świetnie sprawdzą się wtedy,...

Karnawałowe zdrowe potrawy z selerem naciowym / blog Selerlove

Zaczyna się nowy rok – wraz z nim karnawał, bale maskowe, imprezy i dyskoteki. Szampańskiej zabawie najczęściej towarzyszą wysokokaloryczne, tuczące przekąski. Czy tak musi być? Odpowiadamy: nie! Dzisiaj podzielimy się z wami pomysłami na to, jak...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close