Zielona FRITTATA z selerem

Porcje:

2

Czas przygotowania:

20 minut

Czego potrzebujesz?

  • 3-4 łodygi selera
  • Cebula dymka
  • Garść szpinaku
  • Pół zielonej papryki
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Pół małej cukinii
  • 2 jajka
  • 2 łyżki prawdziwej fety
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • Masło klarowane

Jak przyrządzić:

  • Seler oczyścić i odciąć dolną część. Pokroić w cienkie plasterki.
  • Cebule dymkę poszatkować (razem ze szczypiorem).
  • Paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
  • Szpinak dobrze wypłukać, zwinąć w rulon i pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
  • W międzyczasie rozbełtać jajka z przyprawami.
  • Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać jajkami. Posypać pokruszoną fetą.
  • Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec aż masa się zetnie, a wierzch lekko przyrumieni.

Zobacz więcej przepisów

z wege cyklu: Pasztet z selerem naciowym i inne wegetariańskie smarowidła

Szukasz pomysłu na nieszablonowe, a przy tym zdrowe kanapki? Zastanawiasz się, czym zastąpić masło oraz margarynę? Chcesz jeść więcej warzyw i być bardziej eko? W takim razie jesteś w dobrym miejscu. Dzisiaj podpowiemy ci, jak przyrządzać pyszne...

15 pomysłów na seler naciowy na ciepło. Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Seler naciowy coraz częściej gości w naszych kuchniach. Nic dziwnego, to prawdziwa witaminowa bomba. Często seler naciowy chrupie się na surowo, ale fantastycznie sprawdzi się też na ciepło. Wypróbujcie nasze przepisy i przekonajcie się sami! SELER NACIOWY...

10 pomysłów na zupy z selerem naciowym. Zdrowe przepisy na każdą okazję

Szukacie pomysłu na lekki lunch? Pyszny obiad? Zaskakującą kolację? Dobrze trafiliście. Dzisiaj mamy dla was dziesięć prostych przepisów na zupy z selerem naciowym, które świetnie sprawdzą się na mniejszy i większy głód. Będzie smacznie, czasem klasycznie,...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close