Sałatka z granatem i selerem naciowym

Porcje:

1

Czas przygotowania:

15 minut

Czego potrzebujesz?

  • ananas
  • 3 łodygi selera naciowego
  • nasiona z granatu (1/2)
  • orzechy włoskie (około dwie garście)
  • kwaśne jabłko
  • sok z cytryny
  • ząbek czosnku
  • jogurt naturalny
  • sól i pieprz ziołowy do smaku

Jak przyrządzić:

  • Wszystkie warzywa i owoce obieramy, kroimy, według własnych upodobań.
  • Orzechy włoskie podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni. Po ostygnięciu dodajemy do miski z pokrojonymi warzywami i owocami.
  • Mieszamy jogurt z sokiem z cytryny oraz wyciśniętym czosnkiem, przyprawiamy według smaku pieprzem ziołowym i solą.
  • Mieszamy wszystkie składniki.

Smacznego!

Zobacz więcej przepisów

Wege kuchnia dla najmłodszych – sprawdzone i zdrowe przepisy z selerem naciowym

Czy dieta roślinna może być dobra dla dzieci? Jak wpływa na ich rozwój? Co radzą specjaliści? Dzisiaj wspólnie poszukamy odpowiedzi na te i inne pytania. Weźmiemy pod lupę kontrowersje, sprawdzimy badania, przetestujemy przepisy, spróbujemy nowych smaków. Dołączcie do...

Kuchnie świata: potrawy jednogarnkowe z selerem naciowym. Pomysł na rozgrzewający obiad

Gęsty gulasz, pożywny ragoût, aromatyczny khoresh –  potrawy jednogarnkowe świetnie sprawdzą się na zdrowy, a przy tym bardzo sycący obiad. Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, z mięsem, warzywami, roślinami strączkowymi, w wersji łagodnej lub...

Warzywne inspiracje na święta z selerem naciowym

Zaczyna się od zapachu pierników, lukru i pomarańczy. Później w domu pojawia się ślicznie przystrojona choinka. Wreszcie wraz z najbliższymi zasiadamy do wigilijnego stołu, rozmawiamy, kolędujemy, składamy życzenia, dzielimy się opłatkiem, obdarowujemy...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close