Sałatka z granatem i selerem naciowym

Porcje:

1

Czas przygotowania:

15 minut

Czego potrzebujesz?

  • ananas
  • 3 łodygi selera naciowego
  • nasiona z granatu (1/2)
  • orzechy włoskie (około dwie garście)
  • kwaśne jabłko
  • sok z cytryny
  • ząbek czosnku
  • jogurt naturalny
  • sól i pieprz ziołowy do smaku

Jak przyrządzić:

  • Wszystkie warzywa i owoce obieramy, kroimy, według własnych upodobań.
  • Orzechy włoskie podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni. Po ostygnięciu dodajemy do miski z pokrojonymi warzywami i owocami.
  • Mieszamy jogurt z sokiem z cytryny oraz wyciśniętym czosnkiem, przyprawiamy według smaku pieprzem ziołowym i solą.
  • Mieszamy wszystkie składniki.

Smacznego!

Zobacz więcej przepisów

z wege cyklu: Pożywny seler naciowy na śniadanie – zdrowe propozycje

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jeżeli będzie dobrze zbilansowany, doda nam energii, dostarczy niezbędnych składników odżywczych, pomoże  utrzymać koncentrację, po prostu sprawi, że poczujemy się fantastycznie. Dlatego warto wstać chwilę wcześniej...

Lekkie i zdrowe potrawy na Wielkanoc z selerem naciowym

Czy potrawy wielkanocne mogą być zdrowe? Jak najbardziej. Dzisiaj podpowiemy wam, jak w nowy sposób spojrzeć na tradycyjne świąteczne potrawy i wprowadzić na stół całą masę kolorów oraz wiosny. Gotowi? W takim razie zaczynamy. Jedzcie i świętujcie na...

Kolory na talerzu. Jakie cenne składniki znajdziemy w zielonym selerze naciowym i innych warzywach?

Zielony seler naciowy, czerwona papryka, pomarańczowa dynia, fioletowy bakłażan – kolory warzyw mają olbrzymie znaczenie. Każdy z nich oznacza bogactwo innych składników odżywczych, przeciwutleniaczy, witamin oraz mikro - i makroelementów. Im więcej...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close