Rzodkiewkowa Krwawa Mary

Przepyszny przepis na Krwawą Mary z pałeczkami selera. Przepis można modyfikować według uznania. Dodatek w postaci rzodkiewki, zanurzonej w soku z limonki, stanowi naprawdę ciekawą alternatywę dla klasycznego drinka.

Porcje:

4

Czas przygotowania:

5 minut

Czas gotowania:

brak

Będziesz potrzebował:

  • 100 ml wódki
  • 50 ml sherry
  • ½ łyżki świeżo tartego chrzanu
  • 25 ml sosu Worcestershire
  • tabasco do smaku
  • ½ łyżeczki soli selerowej
  • czarny pieprz do smaku
  • 750 ml soku pomidorowego
  • 500 g kostek lodu
  • 100 g plasterków rzodkiewki
  • 1 limonka pocięta w łódeczki
  • 4 pałeczki selera do dekoracji

Jak przyrządzić:

  1. W dużym dzbanku zmieszaj razem wódkę, sherry, chrzan, sos Worcestershire, Tabasco, sól, czarny pieprz i sok pomidorowy.
  2. Napełnij kolejny duży dzban lodem, pokrojoną w plasterki rzodkiewką i limonką.
  3. Krwawą Mary przelej do dzbanka z lodem i podawaj od razu w schłodzonych szklankach z pałeczkami selera.
  4. Stopień pikantności jest sprawą indywidualną, może więc warto pozwolić gościom poeksperymentować..

Zobacz więcej przepisów

Dieta ketogeniczna z selerem naciowym – zasady, zalety i proste przepisy na start

Chcecie zmienić coś w swoim jadłospisie? Szybko schudnąć? Zadbać o zdrowie? Zastanawiacie się, czy dieta ketogeniczna będzie dla was odpowiednia? W takim razie dobrze trafiliście. Dzisiaj przyjrzymy się bliżej temu wciąż zyskującemu na popularności stylowi odżywiania,...

15 pomysłów na seler naciowy na ciepło. Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Seler naciowy coraz częściej gości w naszych kuchniach. Nic dziwnego, to prawdziwa witaminowa bomba. Często seler naciowy chrupie się na surowo, ale fantastycznie sprawdzi się też na ciepło. Wypróbujcie nasze przepisy i przekonajcie się sami! SELER NACIOWY...

Wege kuchnia dla najmłodszych – sprawdzone i zdrowe przepisy z selerem naciowym

Czy dieta roślinna może być dobra dla dzieci? Jak wpływa na ich rozwój? Co radzą specjaliści? Dzisiaj wspólnie poszukamy odpowiedzi na te i inne pytania. Weźmiemy pod lupę kontrowersje, sprawdzimy badania, przetestujemy przepisy, spróbujemy nowych smaków. Dołączcie do...

Pozostając na stronie, zgadasz się na używanie plików cookies Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close