Fit sałatka z selera naciowego
SKŁADNIKI:
Piersi kurczaka bez skóry 200 g
Seler naciowy 150 g
Papryka czerwona 100 g
Kukurydza konserwowa 75 g
Olej lniany 40 ml
Orzechy nerkowca 50 g
Cebula czerwona 100 g
Przyprawy
sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, papryka ostra
PRZYGOTOWANIE
Nastaw naczynie do gotowania na parze.
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski.
Przypraw solą, pieprzem, kurkumą, papryka słodką i ostrą.
Gotuj kurczaka na parze przez 15 minut
Pokrój paprykę w kostkę, cebulę w piórka, a selera na mniejsze kawałki.
Pokrojone warzywa umieść w misce razem z kukurydzą, orzechami, olejem oraz ugotowanym kurczakiem.
Dopraw sałatkę do smaku według uznania.
Przepis pochodzi z portalu kulinarnego FAJNEGOTOWANIE.pl