Kanapka z grillowanym kurczakiem, selerem naciowym, gruszką i niebieskim serem
SKŁADNIKI:
2 bułki ciabatta
Pierś z kurczaka
2 łodygi selera naciowego
Niebieski ser pleśniowy np. Lazur
Dojrzała gruszka
Garść orzechów laskowych lub włoskich
Garść liści rukoli lub botwinki
Sól/ pieprz/ ostra papryka/ oregano
Sos balsamiczny lub łyżka płynnego miodu + łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE
Bułki kroimy na pół i chwilę grillujemy.
Seler naciowy kroimy w cienkie plasterki
Piersi z kurczaka dzielimy na 4 kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i oregano. Układamy na grillu i pieczemy ok. 10 minut.
Gruszki kroimy pionowo w plastry i również umieszczamy na grillu.
Orzechy prażymy na patelni, umieszczamy w ściereczce i rozbijamy tłuczkiem.
Ser kroimy w plasterki.
Na chrupiącą bułkę kładziemy kolejno rukolę, kurczaka, ser, seler.
Posypujemy orzeszkami.
Polewamy sosem.