Seler naciowy nadziewany na trzy sposoby
Pęczek selera naciowego
Nadzienie 1
Twaróg kozi
Jabłko
Garść orzechów włoskich
Łyżeczka miodu
Jabłko kroimy w drobną kostkę. Orzechy drobno siekamy. Mieszmy wszystko z twarożkiem i doprawiamy do smaku miodem. Pastą napełniamy łódki z selera.
Nadzienie 2
Masło orzechowe 100%
Ostra wędzona papryka
Sól himalajska gruboziarnista
Łódki z selera napełniamy masłem orzechowym i posypujemy papryką i grubą solą.
Nadzienie 3
Puszka ciecierzycy
Ząbek czosnku
Łyżeczka soku z cytryny
5 łyżeczek tahini
Pół łyżeczki kminu rzymskiego
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i napełniamy nią łódeczki z selera.