Halloweenowe przekąski z selerem naciowym
Dynie z mandarynek
Mandarynki obieramy i w ich środek wkładamy pokrojony w cienkie paski seler.
Potworki selerowe
Łodygi selera kroimy na 2- 3 części, smarujemy masłem orzechowym i ozdabiamy cukrowymi oczkami, które można kupić na działach z dekoracjami do ciast.
Kanapeczki z selerowym guacamole z pajączkami
Mini chlebki z pumpernikla lub grzanki np. z bagietki
Czarne oliwki
Pasta:
1 dojrzałe awokado
Duża garść natki selera naciowego
1 ząbek czosnku
Sok z ½ cytryny lub limonki
Sól/ pieprz
Wszystkie składniki pasty blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smarujemy pastą i dekorujemy oliwkami, które kroimy na pół tworząc korpus i w malutkie paseczki, tworząc nogi.