Fit wrapy z różowym hummusem z selera naciowego i buraków
Porcje: 1
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 10 minut
SKŁADNIKI:
Wrap:
2 jajka
2 łyżki mąki bezglutenowej
Szczypta soli
Hummus:
Puszka ciecierzycy
1 średni ugotowany burak
2 łodygi selera naciowego
Sok z połowy cytryny
1-2 ząbki czosnku
pół pęczka szczypiorku
1 łyżeczka tahini
sól i pieprz do smaku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
Opcjonalnie: odrobina wody
PRZYGOTOWANIE
Jajka, mąkę i szczyptę soli umieścić w misce i zblendowac na gładką masę.
Patelnie dobrze rozgrzać, zmniejszyć ogień i wlać ciasto. Smażyć na złoto z 2 stron.
Wszystkie składniki hummusu umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Jeśli masa będzie za gęsta dodać wody. Doprawić do smaku.
Gotową pastą posmarować wrap, posypać ulubionymi dodatkami (u nas to sałata, czerwona cebula, rzodkiewka i papryka) i zawinąć w rulon.