Leczo z selerem naciowym
SKŁADNIKI:
1 laska kiełbasy podwawelskiej
3 łodygi selera naciowego
3 duże kolorowe papryki
1 średnia cukinia
1 duża cebula
1 papryczka chilli
1 kartonik sosu pomidorowego
Sól/ pieprz/ słodka papryka
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Kiełbasę, seler i cebulę kroimy w plasterki. Cukinie i papryki w dużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażamy na nim kiełbasę. Kiedy będzie złota wrzucamy cebulę i szklimy.
Dodajemy resztę warzyw i przyprawy. Mieszamy dokładne, przykrywamy pokrywką i dusimy od czasu do czasu mieszając.
Kiedy warzywa zmiękną zalewamy wszystko pomidorami, doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze razem przez 10 minut, aby smaki się połączyły.