Sałatka z makaronem pełnoziarnistym
SKŁADNIKI:
400 g makaronu pełnoziarnistego
1 szkl. Kukurydzy
1 szkl. Pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
¾ szkl. Ogórka pokrojonego w kostkę
½ szkl. Tartej marchewki
½ szkl. Pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
½ szkl. Pokrojonej w kostkę papryki
½ szkl. Selera naciowego pokrojonego w kostkę
¼ szkl. Pokrojonych w plasterki rzodkiewek
Dressing:
¾ szkl. Jogurtu greckiego light
¼ szkl. Musztardy Dijon
¼ szkl. Pokrojonego szczypiorku
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka świeżego posiekanego koperku
Sól/ pieprz do smaku
½ łyżeczki wędzonej papryki
PRZYGOTOWANIE
Składniki dressingu umieścić w dużej misce i dokładnie wymieszać.
Dodać warzywa. Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i dodać do warzyw i sosu.
Dokładnie wymieszać.