Zielone wrapy z selerem naciowym
SKŁADNIKI:
2 jajka
Łyżka dowolnej mąki (może być bezglutenowa)
Łyżeczka skrobi
Garść szpinaku, jarmużu lub roszponki
Farsz: 2 łodygi selera naciowego
½ malej cukinii
3 szparagi
Pęczek szczypiorku
Garść szpinaku
Ząbek czosnku
Sól/ pieprz
Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Makaron umieść w dużej misce, zalej go wrzątkiem, przykryj pokrywką i zostaw by zmiękł na ok. 4-5 minut.
Do małej miski wlej sos rybny, ocet ryżowy, cukier, czosnek i pokruszoną czerwoną paprykę i dobrze wymieszaj.
Makaron opłucz pod zimną wodą, odcedź i wrzuć do dużej miski. Polej przygotowanym sosem. Posyp posiekanymi ziołami i dymką.
Dodaj kiełki fasoli, drobno posiekanego ogórka, seler naciowy i marchewkę (najlepiej użyć do tego noża julienne) i paprykę.
Polej sokiem z limonki i dobrze wymieszaj (najprościej jest to zrobić dłońmi). Przed podaniem posyp dodatkową natką kolendry.
Sałatkę można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce przez noc.