Stir-fry w stylu zero waste
Porcje: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15-20 minut
SKŁADNIKI:
4- 5 szkl. różnych resztek warzyw (seler naciowy, kapusta, por, papryka, cukinia, cebula, szczypiorek, sałata itp.)
1 opakowanie wędzonego tofu
Olej do smażenia
Ryż lub noodle do podania
PRZYGOTOWANIE
Składniki sosu umieszczamy w słoiku i dobrze mieszamy. Warzywa kroimy w drobne kawałki.
Tofu odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i dodajemy warzywa.
Smażymy razem, aż wszystko się lekko zarumieni. Zalewamy sosem i dusimy razem do miękkości.
Dodajemy ugotowany wcześniej ryż lub makaron.
Dokładnie mieszamy.
Podajemy posypane sezamem.