Polędwiczki z kurczaka w sosie warzywnym
SKŁADNIKI:
200 g polędwiczek z kurczaka
50 g groszku
50 g selera naciowego
50 g pomidorków koktajlowych
10 g oleju
50 g śmietanki 30%
80 ml wody
Sól, papryka słodka, przyprawa włoska
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczki kurczaka doprawiamy do smaku solą i słodką papryką. Warzywa kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy połowę oleju i podsmażamy mięso na złoty kolor.
Usmażone mięso przekładamy na talerz, na patelnię dodajemy pozostały olej i warzywa.
Doprawiamy do smaku solą, papryką i przyprawą włoską. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kurczaka, śmietankę i wodę.
Mieszamy i dusimy pod przykryciem przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.