Tosty z selerem naciowym na 4 sposoby
SKŁADNIKI:
Tosty czosnkowo- selerowe
4 kromki chleba tostowego
Łyżka masła
2 ząbki czosnku
2 łodygi selera naciowego
Sól
Czosnek z miksować z selerem na pastę, dodać sól i masło i dobrze połączyć. Posmarować kromki i zapiec na zloty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na słodko
2 kromki chleba tostowego
Łyżka masła orzechowego 100%
Łyżka rodzynek
Łodyga selera naciowego
Kromki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Smarujemy masłem orzechowym. Układamy pokrojony w plasterki lub kostkę seler i posypujemy rodzynkami.
Z dojrzewającą kiełbasą, papryką i serem mimolette
2 kromki chleba tostowego
1 mala kielbaska dojrzewająca lub 2 plasterki szynki parmeńskiej
łodyga selera naciowego
½ czerwonej papryki
2 plastry sera mimolette
Na chlebie ułożyć po plastrze sera. Położyć kiełbaskę i warzywa pokrojone plasterki lub kostkę. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na zloty kolor.
Z bazyliowym serem
2 kromki chleba tostowego
2 łyżki tartego sera z bazylią
Łodyga selera naciowego
Sos hamburgerowy
Chleb posypujemy tartym serem i drobno posiekanym selerem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż będą złote. Polać sosem hamburgerowym.