Karnawałowa sałatka z selerem naciowym i ananasem nawidelcu.pl
Porcje: 2-3
Czas przygotowania: 10-15 minut
SKŁADNIKI:
3 łodyżki selera naciowego
3-4 łyżki kukurydzy z puszki
150-200 g kostki sera (rodzaj dowolny, np. gouda)
150-200 g szynki konserwowej
4 główki rzodkiewki
Pół zielonego ogórka
4 plastry ananasa z puszki
2 płaskie łyżki majonezu
1 płaska łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz
odrobina natki pietruszki (do dekoracji na górę sałatki)
PRZYGOTOWANIE
3 łodyżki selera naciowego, połowę ogórka zielonego oraz 4 główki rzodkiewki dokładnie umyj i osusz.
Następnie pokrój seler w cieńsze plasterki, a ogórek i rzodkiewkę w kostkę. Dodaj do salaterki.
Swój ulubiony ser, szynkę konserwową oraz ananasa z puszki pokrój w drobne kawałki i umieść z resztą składników.
Odsącz z wody i dodaj 3-4 łyżki kukurydzy z puszki.
Następnie umieść w sałatce 2 łyżki majonezu oraz 1 łyżkę jogurtu naturalnego.
Przypraw solą i pieprzem według uznania i dokładnie wymieszaj.
Udekoruj sałatkę natką pietruszki, wzbogacając ją tym samym o dodatkowy smak.
Przepis powstał we współpracy z nawidelcu.pl