Fit selerowo-owocowe brownie
SKŁADNIKI:
2 duże jaja
2 szklanki pozostałości po wyciskanym soku z selera naciowego i jabłek
½ szklanki oleju
½ szklanki ksylitolu lub erytrolu
¾ szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 szczypta soli morskiej
6 łyżek mąki owsianej, orkiszowej lub pełnoziarnistej
dowolne dodatki: orzechy lub owoce
PRZYGOTOWANIE
W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta na gładką masę.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Okrągłą formę 20×20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut aż do suchego patyczka.
Jeśli nie mamy pozostałości po wyciśniętym soku możemy użyć zblendowanych lub startych warzyw i owoców.
Ciasto po ostudzeniu kroimy w ćwiartki i przyozdabiamy świątecznie.